powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Δωδώνης: Παραχώρηση του πρώην Δημαρχείου Σελλών για τη στέγαση του Α.Τ. Δωδώνης

Την παραχώρηση του κτιρίου, του πρώην Δημαρχείου Σελλών, στην Τύρια, στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να λειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης. Το θέμα συζητήθηκε μετά από εισήγηση του Δημάρχου Χρήστου Ντακαλέτση στη συνεδρίαση της Δευτέρας, στην οποία παραβρίσκονταν και οι περισσότεροι πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την πρόταση αναδιάρθρωσης- αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στα Γιάννινα και τόνισε ότι η ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Δωδώνης, ικανοποιεί το αίτημα φορέων και κατοίκων για περισσότερη κι αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην περιοχή.
«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς μέχρι σήμερα η αστυνόμευση ήταν ελλιπής και τα προβλήματα, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, μεγάλα. Με τον τρόπο αυτό θεραπεύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο μας και συνάμα παρέχεται η δυνατότητα να βρίσκεται η αστυνομία κοντά στον πολίτη», τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.


Υπέρ της παραχώρησης του κτιρίου τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κατσανάκης, σημειώνοντας ότι η Τύρια χωροταξικά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του Δήμου. Μάλιστα και το 2013 είχε γίνει αυτοψία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτίριο του Δήμου και είχε κριθεί κατάλληλο.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης σημείωσε ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης της πρότασης αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ίδιος και η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, επισκέφθηκαν το κτίριο του πρώην δημαρχείου. Διαπιστώθηκε ότι πληρεί τις προυποθέσεις για τη φιλοξενία ενός σύγχρονου και καλά οργανωμένου Αστυνομικού Τμήματος. Σημειώνεται ότι στην Ελληνική Αστυνομία θα παραχωρηθεί ο πρώτος όροφος, συνολικού εμβαδού 350 τετραγωνικών μέτρων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση και για την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων. Μεταφέρθηκε δε και η διαφωνία του Τοπικού Συμβουλίου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα, και με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 49 του 2006, αποφάσισε να ζητήσει από την Ελληνική Αστυνομία, την εγκατάσταση τοπικού αστυνόμου στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Δημητρίου, Δωδώνης και Λάκκας Σουλίου, σε χώρους που θα παραχωρηθούν στα δημοτικά κτίρια.  Κρίνεται ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και μπορεί να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας.
Η πρόταση αυτή, μαζί με την απόφαση παραχώρησης του κτιρίου στην Τύρια, θα κοινοποιηθεί εγγράφως στην τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τέλος ο Δήμος Δωδώνης εκφράζει την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τόσο με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Γιώργο Καραΐτση όσο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Πέτρο Μοσκοφίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: