powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

H Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών-Πειραιώς συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στη Μαρτυρική Μουσιωτίτσα, ως ένδειξη φόρου τιμής των 152 θυμάτων από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 25η Ιουλίου 1943


Εκδηλώσεις μνήμης στη μαρτυρική Μουσιωτίτσα ως ένδειξη φόρου τιμής των 152 θυμάτων από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 25η Ιουλίου 1943, διοργανώνουν και φέτος από το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι τις 25 Ιουλίου ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η κοιλάδα του Λούρου», ο Σύλλογος Νέων της Μουσιωτίτσας, η Αδελφότητα Μουσιωτίτσας Αθηνών-Πειραιώς και ο Α.Ο. Κένταυρος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο, ώρα 10:00 μ.μ. θα γίνει στο γήπεδο μπάσκετ της Νέα Μουσιωτίτσας βραδιά νεολαίας από τον Α.Ο. Κένταυρο.
Την Δευτέρα, 21 Ιουλίου, ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου της Κάτω Μουσιωτίτσας παιδικό πάρτι και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με διάφορες εκπλήξεις.
Την Τρίτη, 22 Ιουλίου θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου των ομάδων Α.Ο. Κένταυρος-Νέα Μουσιωτίτσα. 
Την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, ώρες 5 με 8 μ.μ. θα γίνει αιμοδοσία στο χώρο του Γυμνασίου στη Νέα Μουσιωτίτσα.
Την Πέμπτη, 24 Ιουλίου, ώρα 7:00 μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση στον τόπο εκτέλεσης των κατοίκων του χωριού από τους Γερμανούς, στην θέση «Σπιθάρι». Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρισάγιο, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων, θα ακολουθήσει ο αγώνας «Δρόμος θυσίας» από «Σπιθάρι» έως Αγ. Νικόλαο, λαμπαδηδρομία από τον Αγ. Νικόλαο ως το μνημείο πεσόντων και θεατρικό δρώμενο.
Τέλος, την Παρασκευή, 25 Ιουλίου, ώρα 10:30 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Απ. Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας.
Θα ακολουθήσουν στις 11 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, χαιρετισμός του Δημάρχου, ομιλία για το χρονικό της ημέρας και κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: