powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Δεν χάνουν την έκπτωση φόρου οι εκπρόθεσμοι φορολογούμενοι


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως η υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων δεν θα συνοδεύεται με την απώλεια του αφορολογήτου (έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ), αλλά με επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Η εφαρμογή για την υποβολή εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων είναι διαθέσιμη από σήμερα, Παρασκευή.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014.

Με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις).
Κατά τα άλλα, διατηρούνται σε ισχύ οι κείμενες διατάξεις».
Διευκρινίζεται ότι βάσει των ανωτέρω προκύπτει πως στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλομένου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.
Για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: