powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Back to the Roots III στους Μελιγγούς Δωδώνης

Το Back to the roots caravan επιστρέφει… 
Για τρίτη συνεχή χρονιά το Back to the roots caravan (επιστροφή στις ρίζες) επιστρέφει στους Μελιγγούς του Δήμου Δωδώνης και υπόσχεται
δυνατές μουσικές βραδιές και όχι μόνο. Φέτος, το φεστιβάλ μεγαλώνει κατά μια μέρα, γίνεται τριήμερο και φέρνει νέες ιδέες και πολλή διάθεση, κόντρα στο ρεύμα των ημερών. Το καραβάνι φέτος διαθέτει και πάλι ελεύθερο camping, κουζίνα, εργαστήρια, πολλές δραστηριότητες ενώ θα προβάλλει ντοκιμαντέρ, θα διοργανώσει ομιλίες για ενδιαφέροντα θέματα.
Η έναρξη του φεστιβάλ έχει οριστεί για τις αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 του μήνα, με το τριήμερο πρόγραμμά του να είναι πλούσιο. 


Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ανοίγει στις 5 το απόγευμα με συζήτηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού, συνεχίζεται με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Σταγώνες» της Νέλλης Ψαρρού, η οποία καταγράφει τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού σε τέσσερα σημεία της Ελλάδας: Βόλος, Ασωπός, Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Κρήτης και Σκουριές Χαλκιδικής, και ολοκληρώνεται με συναυλία στο χώρο του κάμπινγκ του φεστιβάλ με τους Μπούγιο, Ντέρτι & Ριμ Ντιμ.
Την δεύτερη ημέρα, Τρίτη 5 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο μουσικής από το Ioannina School of Music (12.00) και εργαστήριο ενασχόλησης με τον πηλό (16.00), yoga (19.30), ενώ την ευθύνη της μουσικής βραδιάς θα έχουν οι 1000mods, Last Rizla, Lock ‘n’n Load με την βραδιά να κλείνει με live dj sets από τους Dj Doc και Kassio.
Την Τετάρτη 6 Αυγούστου, τελευταία ημέρα του Back to the roots caravan, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι σεμινάριο μουσικής (12.00), συζήτηση με το κοινό για τις παραδοσιακές ντόπιες ποικιλίες σπόρων από την τοπική ομάδα του Πελίτι (16.00) και το βράδυ λίγο μετά τις 9 το τριήμερο φεστιβάλ κλείνουν μουσικά οι Villagers of Ioannina City (V.I.C.), Taburo Bota kai Ital Light.
To Back to the roots caravan έρχεται δυναμικά και για τρίτη χρονιά αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες, με τους διοργανωτές να υπόσχονται πως και φέτος το καραβάνι των Μελιγγών θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία.
1025698185.jpg

Οι μπάντες
Μπούγιο, Ντέρτι & Ριμ Ντιμ: Άλλο ένα πρότζεκτ από τους υπερδραστήριους Μπούγιο&Ντέρτι, οι οποίοι έχουν έδρα τα Γιάννενα και αυτή τη φορά, έχουν μαζί τους και τους Ριμ Ντιμ. Αυτοί με τη σειρά τους είναι επίσης ντουέτο και πρόσφατα βαφτισμένοι έτσι και ξεκινάνε για μια «γύρα» από τους Μελιγγούς και το Back to the Roots.
1000mods: Το Χιλιομόδι Κορινθίας από όπου κατάγονται, τους έδωσε και το όνομά τους. Οι 1000mods έχουν ήδη φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα, οι συναυλίες τους έχουν αποκτήσει φήμη… εκκωφαντικών γεγονότων και στις βαλίτσες τους φέτος, κουβαλάνε και τον δεύτερο LP τους, το «Vultures».
Last Rizla: Εκτός από ευρηματικό όνομα, οι LR είναι και μια από τις πολλά υποσχόμενες ελληνικές μπάντες. Είναι από την Αθήνα και παίζουν σε «δύσκολο γήπεδο», αφού είναι instrumental μπάντα. Η εμφάνισή τους όμως με τους ιταλούς «μεγιστάνες» του σύγχρονου ψυχεδελικού ήχου, Ufomammut, απέδειξε ότι οι LR έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.
Lock ‘n’n Load: Από την Άρτα έρχεται η μπάντα που φέτος, «γράφει χιλιόμετρα» στις ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Επί σκηνής, «παντρεύουν» με δυναμικό τρόπο τις γκαράζ/πανκ επιρροές τους μέχρι το «λασπωμένο» rock ‘n’ roll των AC/DC, των Monster Magnet κ.α.
Villagers of Ioannina City: Η μπάντα από τα Γιάννενα φέτος έχει κάνει κάτι πολύ περισσότερο από το να «παντρέψει» παραδοσιακούς με τους ροκ ήχους, αλλά και να ξεσηκώνει κυριολεκτικά το κοινό της στα live: έχει κάνει και την πιο δυναμική δισκογραφική εμφάνιση ελληνικού συγκροτήματος φέτος, με το Riza να συζητιέται παντού.
Taburo bota: Δεν θα είναι «διάλειμμα για χιπ χοπ». Οι ρίμες και τα samples των Taburo Bota από τα Γιάννενα, κάνουν παρέα με κιθάρες και όλη τη μπάντα με την οποία εμφανίζονται στα live τους και βάζουν δύσκολα στο ακροατήριο. Έχουν ήδη δύο δίσκους: «The Rap sessions» του 2011 και το περσινό «Το τώρα κρατάει για πάντα».
Ital light: Ρέγγε από τα Γιάννενα; Βεβαίως και μάλιστα με καινούργιο, φρέσκο δίσκο, το Tribes Arise που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, με επτά δικά τους κομμάτια και μια διασκευή στα «Κουμπάκια», του Βαγγέλη Αγγέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: