powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Καχριμάνη με tour operator από Ισραήλ

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφτηκε σήμερα η κ. Sofi Gabsu, tour operator από το Ισραήλ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο των Τουριστικών Γραφείων Ηπείρου κ. Στ. Μανώλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Κ. Βλάχο. Σκοπός της επίσκεψης – που ήταν απόρροια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ - ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση διάφορων ζητημάτων που σχετίζονται με την προώθηση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο.
Η κ. Sofi Gabsu – που είναι ελληνικής καταγωγής- μετέβη ήδη σε Πάργα, Μπουραζάνι, Ιωάννινα και το πρόγραμμά της θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε άλλες περιοχές, προκειμένου όπως είπε η ίδια να γνωρίσει από κοντά τα αξιοθέατα της Ηπείρου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της είναι ιδιαίτερα θετικές για τη ζήτηση που θα υπάρξει από Ισραηλινούς για την Ήπειρο, ωστόσο το βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η λειτουργικότητα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, θέμα για το οποίο ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, εξέφρασε τη χαρά και την εκτίμησή του για την κ. Sofi Gabsu, η οποία έχει φέρει ήδη σημαντικό αριθμό τουριστών από το Ισραήλ προς διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκφράζοντας την πίστη του ότι αυτό θα συμβεί και με την Ήπειρο.
Ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι θα ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς απάντηση για το κατά πόσο είναι εφικτή η πραγματοποίηση πτήσεων από το Ισραήλ, ώστε να προχωρήσουν οι επόμενες διαδικασίες.
Από την πλευρά της η κ. Sofi Gabsu είπε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται την Ήπειρο, έχει μείνει εντυπωσιασμένη από τη φυσική της ομορφιά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από Ισραηλινούς να την επισκεφτούν. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Αεροδρομίου καθώς όπως είπε είναι κουραστικό και χρονοβόρο να έλθουν τουρίστες μέσω των αεροδρομίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για να προσθέσει ότι στόχος της είναι να λειτουργήσει αερογέφυρα Ιωάννινα – Τελ Αβίβ, με συνεχόμενες πτήσεις Πέμπτη – Κυριακή – Πέμπτη.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: