powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


Νέα παρέμβαση της ΕνΚΕΠ για διαιτησία και γήπεδα στα ερασιτεχνικά

Image
Παρέμβαση της ΕνΚΕΠ
Μία ακόμα σημαντική παρέμβαση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κάνει η ΕνΚΕΠ που δηλώνει και πάλι παρούσα στα τοπικά ποδοσφαιρικά πράγματα, καταθέτοντας τις προτάσεις της για το χώρο της διαιτησίας και τα γήπεδα της περιοχής που έχουν συρρικνθεί στο εξής ένα, στο πλαστικό γήπεδο της Ένωσης, με αποτέλεσμα πολλά άλλα να μαραζώνουν. Αυτό και άλλα πολλά επισημαίνει η ΕνΚΕΠ στην παρακάτω επιστολή της.
1. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στην τελευταία συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΚΕΠ, υπήρξε έντονος προβληματισμός σε ότι αφορά την κατάσταση στη διαιτησία της περιοχής.
Είναι γνωστό σ' όσους ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο, ότι αυτή την περίοδο τα τοπικά πρωταθλήματα πνίγονται κάτω από το βάρος των  διαμαρτυριών των ομάδων.
Μη θέλοντας να υπεισέλθουμε σε τεχνικά ζητήματα της διαιτησίας, τα οποία άλλωστε είναι ευθύνη άλλων, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή  στον επικεφαλή της που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ κ. Μάντζιο.
Στον σύνδεσμο αυτή την στιγμή κ. Μάντζιο υπάρχουν άνθρωποι που δεν κοσμούν με την παρουσία τους τον χώρο και φυσικά είναι ευθύνη σας να τους απομακρύνεται άμεσα.
Η δικαιολογία του μη επαρκούς αριθμού διαιτητών δεν αποτελεί άλλοθι για την αδικία που υφίστανται αρκετές αμάδες του νομού μας.
Από την αρχή της περιόδου σας επισημάναμε την αδιαφορία άλλα και τη συμπεριφορά ορισμένων που βλέπουν τη διαιτησία σαν μεροκάματο. Εσείς όμως αδιαφορείτε.
Στον σύνδεσμο Ηπείρου κ. Πρόεδρε υπάρχουν ανεπαρκείς διαιτητές, που δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις στις ομάδες.
Πρέπει ακόμα να επιληφθείτε της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς αλλαγές στους ορισμούς των διαιτητών.
Το φαινόμενο όμως, άλλος να αναγράφεται στο πρακτικό και άλλος να εμφανίζεται στο γήπεδο χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί επ' αυτού οι ομάδες, αποτελεί σοβαρή παράβαση των κανονισμών που οδηγεί σε νόθευση των αποτελεσμάτων.
Τέλος, σε ότι αφορά τη διαιτησία θα πρέπει να δώσετε μία πειστική απάντηση στις καταγγελίες, που έγιναν από μέρους του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη και αφορούν την αντικανονική σύσταση της Επιτροπής που διοικεί τη διαιτησία με απόφαση του δικού σας Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι η ΕΝΚΕΠ δεν στοχοποιεί πρόσωπα αλλά επισημαίνει καταστάσεις.
Σας πληροφορούμε ακόμα ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο οποιαδήποτε καλή προσπάθεια, που γίνεται από μέρους του Διοικητικού σας Συμβουλίου. Aυτή τη φορά και ύστερα από δική μας πρόταση πήρατε την απόφαση να αναβιώσετε τον θεσμό του Παρατηρητή αγώνα, όπως προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς. Για τον λόγο αυτό θέσαμε στη διάθεσή σας ικανά και έμπειρα με το αντικείμενο μέλη της κίνησής μας.
2. ΓΗΠΕΔΑ
Τον τελευταίο καιρό και μολονότι τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι ομάδες της περιοχής μας, πέραν των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και που σε πολλές περιπτώσεις έγιναν θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων που τα διοικούν, έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλου είδους προβλήματα.
Η απόφαση του Προέδρου της ΕΠΣΗΠ κ. Μάντζιου να δώσει το ίδιο γήπεδο ως  έδρα σε 19 σωματεία, έχει παραμορφώσει στην κυριολεξία τον χαρακτήρα των τοπικών πρωταθλημάτων, αφού ο παράγων έδρα έπαψε να έχει τη σημασία του.
Για μας δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να διεξάγονται αγώνες πρωταθλημάτων που συμμετέχουν νέα παιδιά, σε εργάσιμες ημέρες, νυχτερινές ώρες κάτω από πολικές θερμοκρασίες και χωρίς κανέναν στην κυριολεξία φίλαθλο.
Η τακτική αυτή της ΕΠΣΗΠ οδήγησε στο να μην ενδιαφέρεται πλέον κανείς για τα υπόλοιπα γήπεδα της πόλης που κοντεύουν να καταντήσουν χωράφια.
Η σημερινή πρόταση της ΕΝΚΕΠ απευθυνόμενη στον κ. Μάντζιο είναι να υλοποιήσει τις προηγούμενες υποσχέσεις του προκειμένου τα γήπεδα Λιμνοπούλας, Βελισσαρίου, Σταυρακίου να επισκευαστούν άμεσα και να δοθούν και πάλι προς χρήση των ερασιτεχνικών ομάδων.
Ταυτόχρονα προτρέπουμε τον κ. Μάντζιο να διεκδικήσει, για λογαριασμό των σωματείων, με κάθε νόμιμο τρόπο αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σήμερα σε Δήμους ή στην Περιφέρεια και που δεν τις εκμεταλλεύονται ιδιώτες προς ίδιον όφελος.
Έτσι λοιπόν θα ανοίξει ο χώρος των γηπέδων και ο συνωστισμός στο ακατάλληλο πλέον γήπεδο της ΕΠΣΗΠ θα πάψει να υπάρχει.
Απορούμε πως εσείς κ. Μάντζιο που ασχοληθήκατε επί σειρά ετών με τα Δημοτικά πράγματα της πόλης μας, δεν έχετε αποδώσει στο τοπικό ποδόσφαιρο ούτε έναν αγωνιστικό χώρο για τη νεολαία της πόλης.
Η Διοικούσα Επιτροπή
Δάλλας  Μιχάλης
Μπήτσικας  Άγγελος
Λιούρης Χάρης
Γεωργόπουλος Λάμπρος
Φασούλας Βασίλειος"

ΠΗΓΗ: http://www.super-fm.gr/content/view/10629/52/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: