powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


Ολοκληρώθηκε η απογραφή προνοιακών επιδομάτων στο Νομό Ιωαννίνων
ImageΟλοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας η απογραφή των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα και αφορούσε σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων. Οι δικαιούχοι των επιδομάτων ήταν 2732, σε όλες τις κατηγορίες. Περίπου πεντακόσιοι δεν ανταποκρίθηκαν ή δεν ολοκλήρωσαν την απογραφή, χωρίς ακόμη να είναι γνωστοί οι επακριβείς λόγοι. Από την απογραφή διαπιστώθηκαν ακόμη μεμονωμένες περιπτώσεις  νεκρών που συγγενικά τους πρόσωπα ελάμβαναν τα επιδόματα, ενώ θα γίνει επανέλεγχος για άλλες περιπτώσεις όπως είναι οι τυφλοί και οι διαβητικοί.
Τα στοιχεία της απογραφής παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Ρόη Ζηκίδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσία στο Νομό Ιωαννίνων θα έπρεπε να απογραφούν 2732 δικαιούχοι όλων των κατηγοριών.
Μέχρι και την Παρασκευή που έληξε η προθεσμία, στα ΚΕΠ είχαν 2.218 αιτήσεις.
«Για τις πεντακόσιες περίπου περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε τους λόγους που δεν ολοκλήρωσαν την απογραφή. Τους απευθύνουμε έκκληση να το κάνουν και προς διευκόλυνσή τους, μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και μέσα στις δυνατότητες που δίνονται από το Υπουργείο να ολοκληρώσουν την διαδικασία της απογραφής ακόμη και τώρα», σημείωσε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, χωρίς να περιμένει τη διαδικασία της απογραφής και ενεργώντας με υπευθυνότητα είχε ξεκινήσει ήδη τους ελέγχους και ως αποτέλεσμα αυτών είναι να έχουν τεθεί σε αναστολή επιδόματα σε διακόσιες περίπου περιπτώσεις.
Οι δικαιούχοι αυτών παραπέμπονται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας για τη συνέχειά του. Παράλληλα ο έλεγχος θα συνεχιστεί με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ορισμένες κατηγορίες αναπήρων. Τέτοια παραδείγματα είναι οι τυφλοί και οι διαβητικοί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος τα επιδόματα τυφλών που δίνονται στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται στα 412.
Υπογράμμισε δε ότι σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι έπαιρναν επιδόματα συγγενείς δικαιούχων που είχαν αποβιώσει. Για τις περιπτώσεις αυτές η Υπηρεσία έχει ξεκινήσει τον καταλογισμό, με όλες τις επιβαρύνσεις.
Ο Δήμαρχος εξήρε το έργο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, σημειώνοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 που την ανέλαβε ο Δήμος η λειτουργία της είναι άψογη και υποδειγματική. «Το παρελθόν δεν μας αφορά, ας το ελέγξει το Υπουργείο» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης τόνισε ότι η απογραφή αυτή έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και καυτηρίασε περιπτώσεις που μόνιμα επιχειρούν να εξαπατήσουν το κράτος. «Το σύστημα πρέπει να εξορθολογιστεί. Φυσικά κάποιες υποθέσεις θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Δεν μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν αποβιώσει από διετίας και τα επιδόματα να εισπράττονται ακόμη. Ο καθένας θα πρέπει να παίρνει αυτό που δικαιούται κι όχι αυτό που επιθυμεί», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.
Με την ευκαιρία ο Δήμος Ιωαννιτών υπενθυμίζει ότι ξεκίνησε η απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου. Ορισμένοι από αυτούς, λόγω ηλικίας ή σοβαρών προβλημάτων υγείας που αδυνατούν να απευθυνθούν οι ίδιοι στις τράπεζες ή να το κάνουν μέσω πληρεξούσιού τους, μπορούν να κάνουν αίτηση στις υπηρεσίες του Δήμου και αφού συγκροτηθεί συνεργείο θα κάνει επιτόπια επίσκεψη για την διευκόλυνσή τους.
Τέλος η Διευθύντρια της Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Ρόη Ζηκίδου απηύθυνε έκκληση προς όλους τους δικαιούχους επιδομάτων να ενημερώνουν την υπηρεσία για όποια μεταβολή έχει επέλθει στα στοιχεία του. Έτσι θα αποφύγουν οποιαδήποτε προβλήματα ή εμπλοκές.
 
Ακύρωση προκήρυξης προσλήψεων
Από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι ακυρώνεται η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 15 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας.
Η ακύρωση γίνεται ύστερα από έγγραφο του ΑΣΕΠ, το οποίο κοινοποιήθηκε την Δευτέρα και τροποποιεί τα κριτήρια μοριοδότησης.
Η προκήρυξη θα επαναληφθεί το προσεχές διάστημα και αφού επικαιροποιηθούν όλα τα στοιχεία από το ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: