powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΣΟΚ στο Τμήμα Μεταγωγών

Σοκ έχει προκαλέσει στο Τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων η εικόνα ενός κρατούμενου που μεταφέρθηκε τις τελευταίες ώρες αλλά και όσα ο ίδιος εξιστόρισε και είναι αποφασισμένος να καταγγείλει εγγράφως σε όλες τις αρμόδιες αρχές.
Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα, Αλβανικής καταγωγής, τα πλήρη στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση του Epiruspost.gr φορέα του aids και με τραύματα σε όλο του το σώμα.
Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Με εντολή εισαγγελέα διατάχθηκε η μεταγωγή του στις Φυλακές της Κέρκυρας, προφανώς όμως ο δικαστικός λειτουργός δεν είχε την εικόνα του εν λόγω κρατούμενου, παρά μόνο περιορίστηκε σε ότι διάβασε στα χαρτιά.
Ο 35χρονος που βρίσκεται στο Τμήμα Μεταγωγών αδυνατεί να περπατήσει, αδυνατεί να σταθεί στην καρέκλα από τα τραύματα που έχει σε όλο του το σώμα, το πρόσωπό του είναι παραμορφωμένο από τα χτυπήματα και η γενική του κατάσταση παραπέμπει σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα του πολιτισμού.
Ο ίδιος καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού με το αιτιολογικό ότι παρέσυρε κι άλλους κρατούμενους σε απεργία πείνας.
Κλαίγοντας έδειχνε στους αστυνομικούς των Ιωαννίνων την φωτογραφία των τριών παιδιών του λέγοντας ότι δεν είναι εγκληματίας για να του φέρονται με τέτοιο τρόπο.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έμειναν άναυδοι από το δράμα που έβλεπαν μπροστά τους και τον αντιμετώπισαν με έναν απίστευτα ανθρώπινο τρόπο. Ίσως αυτή να ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισαν έτσι.
Τον βοηθούν για να κάνει ακόμη και την παραμικρή κίνηση, πράγμα που τους τιμά και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
Όμως αυτό δεν αρκεί για τον 35χρονο, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα και το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν του επιτρέπει ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί.
Βαριά άρρωστος αλλά και βαριά κακοποιημένος, αρνούμενος να δεχθεί τροφή, έχει το κουράγιο να καταγγείλει εγγράφως όπως λέει τους υπαίτιους τόσο στον Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μόνο που το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και κάθε άλλος αρμόδιος οφείλουν να παρέμβουν άμεσα και να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: