powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο στρατός λεηλατεί το δημόσιο

Μηνύσεις σε βάρος του Δημάρχου και ψήφισμα από την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου
«Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο στρατός!» Την φράση αυτή χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος για να αναφερθεί σε όσα πρωτοφανή σημειώθηκαν στην πόλη με πρωταγωνιστή το Στρατό.
Με εντολή της VIII Μεραρχίας το κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πριν μερικούς μήνες η στρατολογία λεηλατήθηκε και η εικόνα είναι αυτή του πλήρους βανδαλισμού.
Το κτίριο ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες.
Ξαφνικά με εντολή του διοικητή της ιστορικής μεραρχίας της Ηπείρου μία ομάδα στρατιωτών άρχισε να ξηλώνει τα πάντα και να αφαιρεί από το κτίριο το ηλεκτρολογικό υλικό, τους διακόπτες, τις πρίζες, τους πίνακες, τα καλοριφέρ, τον λέβητα... ακόμα και τα είδη υγιεινής, για να τα χρησιμοποιήσει σε άλλα κτίρια του στρατού στο Νομό Ιωαννίνων.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Άμυνας αλλά στάθηκε αδύνατο. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Μεραρχίας αντί να διευκολύνει τα πράγματα τα έκανε ακόμη χειρότερα.
Έτσι ο Δήμος προχώρησε στην κατάληψη της εισόδου του κτιρίου και ο στρατός ζήτησε την επέμβαση της Αστυνομίας.
Ακολούθησαν διάφορα ευτράπελα, στην προσπάθεια αναζήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος βρέθηκε στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Στρατός.
Μετά την κατάθεση του Δημάρχου ακολούθησε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ραγκούσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί η μήνυση και θα παραμείνει το κτίριο ως έχει.
Μετά, απ' αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, έλαβε απόφαση να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο αφ' ενός θα εκφράζει την αντίθεσή του σε ενέργειες προσαγωγής αιρετών όταν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Δημοτών, αφ' ετέρου θα διεκδικεί την παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο.
«Ήταν μία αλγεινή εικόνα αυτή που ζήσαμε. Ήταν σαν να επρόκειτο για στρατό κατοχής, ο οποίος μετά τη νίκη έπαιρνε λάφυρα ότι έβρισκε μπροστά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για μία απίστευτη ιστορία όπου το δημόσιο δείχνει πλήρη απαξίωση προς το δημόσιο και προκαλεί την κοινή γνώμη και το κοινό αίσθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: