powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012


Περισσότερα μας ενώνουν, παρά μας χωρίζουν"
Image
Ρίχνει τους τόνους ο ερασιτέχνης ΠΑΣ
Λήξαν θα πρέπει να θεωρείται το θέμα της κόντρας που ανέκυψε μεταξύ ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και τέως νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Βήτα, αφού ο ερασιτέχνης με νέα ανακοίνωσή του δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις και βάζει σε τάξη τα θέματα που ανέδειξε στη Γενική Συνέλευση, ενώ σε ό,τι αφορά τα περί δικαστικών διενέξεων που άφηνε ανοιχτά ο κ. Βήτας, η καταληκτική φράση της ανακοίνωσης "είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν όλους μας, από εκείνα που θα μπορούσαν να μας χωρίσουν", είναι ενδεικτική ότι με καλή διάθεση και διάλογο όλες οι αντιπαραθέσεις λύνονται.   "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ, ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ...ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ
ΦΙΛΤΑΤΟΣ ο κ. ΒΗΤΑΣ, ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η αντίδραση του πρώην νομικού συμβούλου της ΠΑΕ κ. Βήτα, στην ανακοίνωση του σωματείου μας προκάλεσε, είναι αλήθεια, απορίες.
Πρώτον γιατί το σωματείο στην πολύχρονη διαδρομή του, δεν έχει συνηθίσει σε συκοφαντίες, παραπληροφόρηση και ψεύδη. Δεύτερον γιατί ο πρώην νομικός της ΠΑΕ είναι φίλος του σωματείου, όπως έχει αποδείξει στο πέρασμά του από τα τεκταινόμενα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Τρίτον γιατί είναι φίλτατο πρόσωπο ο κ. Βήτας, όπως φιλτάτη είναι και η αλήθεια.
Μας υποχρεώνει όμως εκ του περισσού, να διευκρινίσουμε εκ νέου ότι:
1.    Για το θέμα της οφειλής στην Εφορία. Έχουμε δεδομένο ότι υπάρχει. Ζητούμενο είναι η τακτοποίησή του. Αν στις διαπραγματεύσεις η αίσθηση (εικόνα τακτοποίησης αναφέρει ο κ. Βήτας) της σημερινής ηγεσίας της Π.Α.Ε. και του νομικού της ότι το θέμα είναι τακτοποιημένο σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που είχε από τον πρώην μεγαλομέτοχο, δεν αλλάζει την ουσία. Αλλάζει μόνο η εικόνα ως προς την τακτοποίηση.
2.     Σαφώς και η Γ.Σ. της ΠΑΕ ψήφισε την μη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων, αν και κάτι τέτοιο είναι αντικαταστατικό. Απόρρητα λειτουργίας δεν υφίστανται τουλάχιστον σύμφωνα με το νόμιμο καταστατικό με το οποίο λειτουργεί η εταιρεία. Στα δικαιώματα της μειοψηφίας όμως σαφώς αναφέρεται (άρθρο 12 του καταστατικού) είναι η προσφυγή στο δικαστήριο με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για τη νόμιμη δημοσιοποίηση. Είναι αλήθεια ότι δεν το προσθέσαμε στην  ανακοίνωση θεωρώντας ότι, αν μετά ώριμη σκέψη, το λάβει υπ όψη της και η διοίκηση, τότε δεν υφίσταται ζήτημα.
3.       Για την αγωγή του σωματείου. Το ποιος ανέλαβε να τη χειρισθεί μεταξύ των συμβασιούχων της ΠΑΕ, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όπως επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις οικονομικές εγγυήσεις και διασφαλίσεις των δύο πλευρών. Το σωματείο έκανε αγωγή, η ΠΑΕ ανέβαλε την υπόθεση. Αν ο τέως μεγαλομέτοχος αρνήθηκε ότι είχε λάβει γνώση της αγωγής (κάτι που δεν είναι αληθές, κατά τον κ. Βήτα), δεν θεωρούμε ότι αλλάζει την ουσία.
4.     Δεν χρειαζόταν τέλος, ο φίλτατος κ. Βήτας να επικαλεσθεί κάθε νόμιμο δικαίωμα του (αναφαίρετο βέβαια) για τη ...διόρθωση ημαρτημένων, αν υπάρχουν. Μεταξύ φίλων οι διευκρινίσεις είναι ο πλέον προσβατός και εύκολος δρόμος. Αλλωστε όπως διαφάνηκε από την όλη εικόνα της συνέλευσης, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν όλους μας, από εκείνα που θα μπορούσαν να μας χωρίσουν"!

ΠΗΓΗ: http://www.super-fm.gr/content/view/9978/50/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: