powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου


Image
Ξενοδοχεία, ρυθμιστικό, λίμνη κτλ
Η αναγκαιότητα για άμεση θεσμοθέτηση τόσο του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης όσο και του Ρυθμιστικού αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, με αφορμή το αίτημα που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «3 κλικ Αριστερά» να συζητηθεί η αδειοδότηση τριών νέων ξενοδοχείων στην παραλίμνιο. Για τα θέματα αυτά, του Ρυθμιστικού δηλαδή και του Προεδρικού Διατάγματος, ο Δήμαρχος θα έχει το επόμενο διήμερο συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση τόσο στο Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης όσο και στο Ρυθμιστικό. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται προβλήματα ή να μην επιλύονται άλλες εκκρεμότητες. Η Δημοτική Αρχή πίεσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της και θεωρεί επιβεβλημένο να κλείσουν τα ζητήματα αυτά, όπως και να οριστεί άμεσα διοίκηση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού. Πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πεδίο λειτουργίας όλων» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
 
Σχετικά με την αδειοδότηση των τριών ξενοδοχειακών μονάδων, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι στις υπηρεσίες του Δήμου δεν έχει φτάσει ακόμη επίσημη απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων περί αναστολής τους, αλλά μία προανακοίνωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος στην οποία γίνεται λόγος για αναστολή εργασιών για έξι μήνες.
 
Ο κ. Φίλιος σημείωσε πως η ζώνη αυτή είναι χαρακτηρισμένη ως ζώνη τουρισμού κι αναψυχής, διέπεται από ΖΟΕ και το σημερινό καθεστώς επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων.
 
Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ετέθη από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης το θέμα της πλατείας Χατζή. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απάντησε σε αυστηρούς τόνους υπογραμμίζοντας ότι επί μία δεκαετία πέρα από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις περί της μεγαλύτερης πλατείας στην πόλη δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.
 
Ο κ. Φίλιος τόνισε ότι μεγάλο μέρος της πλατείας δεν ανήκει στο Δήμο αλλά σε ιδιώτες και η αποζημίωση είναι εξαιρετικά υψηλή. Έτσι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ένταξη στο Πράσινο Ταμείο καθώς καλύπτονται και έξοδα απαλλοτριώσεων. Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει μελέτη, η οποία δεν είχε γίνει ποτέ σήμερα.
 
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και Πολιτισμού, όπως και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής.
Ενέκρινε επίσης την σύμβαση συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ιεράς Μονής Ελεούσης Νήσου για την αξιοποίηση και την εκμίσθωση του Ιστορικού Μουσείου της Νήσου.
 
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου αναλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κατηρτσίδης.
 
Τέλος ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΛΙ ΑΕ η οποία θα έχει ως βασικό αντικείμενο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.
 
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Δημοτικός Σύμβουλος Νήσου Κώστας Γκέκας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άρης Λιούμπος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΛΙ είναι ίσως το Α και το Ω για την επιβίωση της επιχείρησης. Η ΔΕΛΙ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά και όλοι μαζί να την στηρίξουμε για να μπορέσει να κάνει πράξη όσα έχει καταθέσει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα πολύ ελπιδοφόρο. Ο Δήμος οφείλει να αξιοποιήσει το χρήσιμο εργαλείο που διαθέτει και να καταστήσει τη ΔΕΛΙ εκ νέου πρωταγωνίστρια στην αναβάθμιση του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας».
ΠΗΓΗ: http://www.super-fm.gr/content/view/9934/57/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: