powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Παρουσίαση της μελέτης για τις «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης»


Παρουσιάστηκαν σήμερα οι προτάσεις-έργα των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου που προκρίθηκαν στη μελέτη «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013». Την μελέτη εκπόνησε η Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. και τη συμμετοχή των Δήμων της Περιφέρειας. Στόχος της δράσης είναι η οικονομική αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και η συγκράτηση του πληθυσμού τους.
Ο τελικός αριθμός των προτάσεων-έργων που προκρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν από τους 18 Δήμους των τεσσάρων επιλεγμένων περιοχών ανέρχεται σε 110 με συνολικό προϋπολογισμό 55.787.817,82 ευρώ.
Οι προτάσεις-έργα που τελικά προκρίθηκαν αφορούν, κατά κύριο λόγο, έργα βελτίωσης και ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων, έργα εσωτερικής οδοποιίας, αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και έργα προώθησης της επισκεψιμότητας σε επισημασμένες περιοχές. Μάλιστα, δεν έλειψε ο προβληματισμός για την κατάθεση μικρού αριθμού προτάσεων για έργα ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και για δράσεις προώθησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, για τα επιλέξιμα έργα που έχουν περιληφθεί στα Ολοκληρωμένα Σχέδια αναμένεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους, που θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου 2012.
Οι επιλέξιμες περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου για Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αγροτικής Αναγέννησης είναι:
1.1.Πεδινή περιοχή Άρτας – Πρέβεζας
2.2.Ορεινές περιοχές Άρτας – Ιωαννίνων
3.3.Πεδινές – Ημιορεινές περιοχές Πρέβεζας – Θεσπρωτίας
4.4.Ευρύτερη περιοχή Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων
Την ενημέρωση για την πορεία της μελέτης πραγματοποίησαν εκ μέρους της Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου ο κ. Μ. Ματσάγκας και εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. η κ. Μ. Στεργίου και ο κ. Ηλ. Μώκος. Την ενημερωτική συνάντηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Κόνιτσας Π. Γαργάλας, Μετσόβου Ν. Τσομπίκος, Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές, Κ. Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος, Φιλιππιάδας Δ. Γιολδάσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ηπείρου του ΓΕΩΤΕΕ Σπ. Μπαλαμπέκος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: