powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012


Ξεσπαθώνει κατά της ΕΠΣΗΠ ο Στ. Βασιλειάδης
ImageΈχει εκδηλώσει προ πολλού τη θέλησή του να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές της ΕΠΣΗΠ ως υποψήφιος ακόμα και για απλό μέλος. Η εμπειρία του στο επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αναμφισβήτητη. Πρόκειται για τον Στέφανο Βασιλειάδη, που σε συνέντευξή του στον Χρήστο Καλύβα ξεσπαθώνει για μία ακόμα φορά κατά της ΕΠΣΗΠ για τις παραλείψεις της και επιβεβαιώνει ότι θα είναι "παρών" στις όποιες διεργασίες υπάρξουν στο μέλλον για ένα νέο σχήμα. Είναι αλήθεια κ. Βασιλειάδη ότι παρακολουθείτε από κοντά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλες της κατηγορίες τη στιγμή που άλλοι παρουσιάζονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους σε φιέστες;
Η αγάπη μου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι διαχρονική και μπορώ να πω ότι παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Έχω κάνει μόνο φίλους από τότε που αγωνιζόμουν και μετέπειτα ως προπονητής και είναι ευχάριστο να συναντώ παλιούς φίλους και συνεργάτες στα γήπεδα και να ανταλλάσω μαζί τους σκέψεις για τη βελτίωση του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.
Μια συχνή φράση που ακούω στα γήπεδα είναι "εσύ καλά τα λες αλλά ποιός σε ακούει". Διάβασα με προσοχή τη συνέντευξη του κ. Μάντζιου και μπορώ να πω ότι είναι όχι μόνο ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ, αλλά και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για όσους έχουν δημοσιοποιήσει την επιθυμία τους να είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ στις επόμενες εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ.
Οι παράγοντες έχουν πλέον ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ και από τη στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βγάλουν από το τέλμα το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουν την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να το κάνουν στις επόμενες εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ, όπως έγινε και στις Δημοτικές εκλογές. Προσωπικά δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει.

Πριν μπούμε στη θεματολογία μας θέλω να μου πείτε αν έχετε σταχυολογήσει και διαχωρίσει σε περισσότερο και λιγότερο σημαντικούς αγώνες στους οποίους είτε έχετε παίξει είτε έχετε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα.
Δεν το έχω κάνει αυτό, αλλά μπορώ να σου πω ότι έχω αγωνιστεί σε περισσότερα απο 600 παιχνίδια και έχω παρακολουθήσει -όχι τηλεοπτικά- περισσότερους από 3.000 αγώνες είτε ερασιτεχνικού είτε Τσάμπιονς Λιγκ είτε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμη και αγώνες παιδικού και μπαμπίνο. Επίσης θα πρέπει να σου πω οτι έχω παρακολουθήσει και πολλούς τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ και είχα την τύχη να δω να αγωνίζονται ζωντανά μεγάλα ονόματα όπως ο Πέτροβιτς και ο Σαμπόνις. Παρακολουθώ στίβο, κωπηλασία, Αθλοπαιδειές, κολύμβηση και γενικά είμαι φίλαθλος όλων των αθλημάτων.
Πριν από αρκετό καιρό ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για μέλος του Δ.Σ της ΕΠΣΗΠ. Ισχύει ακόμα;
Βεβαίως. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε και όταν με το καλό γίνουν οι εκλογές θα είμαι υποψήφιος για τους λόγους που ανέπτυξα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου.
Ο κ. Μάντζιος στην τελευταία του συνέντευξη είπε ότι "δεν θα αφήσω την ΕΠΣΗΠ στην τύχη της". Πώς ερμηνεύετε εσείς αυτή τη δήλωση;
Είπα και στην αρχή οτι η αλαζονεία πληρώνεται. Η ΕΠΣΗΠ δεν είναι κτήμα κανενός, αλλά ανήκει στους ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ των σωματείων που ΑΙΜΟΡΑΓΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για να τα λειτουργήσουν. Αυτοί θα κληθούν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, δεν εξαρτάται από τον κ. Μάντζιο και δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στις επόμενες εκλογές οι παράγοντες θα έχουν να επιλέξουν από πολλά ΑΞΙΟΛΟΓΑ πρόσωπα που έχουν ανακοινώσει από τώρα την υποψηφιότητά τους και όσους ακόμη θελήσουν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ μετά την προκύρηξη εκλογών. Το σίγουρο είναι ένα ότι πλέον δεν θα παίζει μπάλα μόνος του ο κ. Μάντζιος.
Αναφέρεται σε άλλο σημείο στην εξέλιξη της τεχνολογίας και ότι πλέον η Ένωση διαθέτει ιστοσελίδα. Αυτό το θέμα το είχατε αναδείξει εσείς με επιστολή σας και μάλιστα με επιμονή, ενώ είχατε κάνει και άλλες προτάσεις...
Είναι αλήθεια οτι θεωρούσα απαράδεκτο όταν και η πιο μικρή Ένωση στην Ελλάδα είχε ιστοσελίδα, η ΕΠΣΗΠ εν έτει 2011 να μην έχει. Σήμερα η ενημέρωση μέσω ίντερνετ έχει γίνει τρόπος ζωής για τους περισσότερους Έλληνες.
Πιστεύω οτι οι φωνές μου και η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση έπιασαν τόπο. Επίσης έχω κάνει γραπτή πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο τοπικό με τεκμηριωμένες απόψεις και σκεπτικό, αλλά εδώ πρέπει να ζητηθεί και η συναίνεση των σωματείων και η πρόταση θα έπρεπε να τεθεί σε διαβούλευση.
Έκανα πρόταση για την πραγματοποίηση ΗΜΕΡΙΔΑΣ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δεν είχε γίνει ΠΟΤΕ. Εκεί οι παράγοντες και οι παίκτες με τις τοποθετήσεις τους θα συνέβαλαν στη βελτίωση και την αναβάθμιση του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Είναι σίγουρο πως από μια τέτοια ημερίδα θα έβγαιναν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για την περαιτέρω πορεία των ομάδων και μάλιστα είχα πει τότε ότι θα μπορούσα να είμαι ο κεντρικός ομιλητής. Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση; Εδώ δεν μαζεύονται τα σωματεία στις εκλογέ, θα έλθουν σε ημερίδα; Με τέτοιο σκεπτικό δεν πάμε πουθενά.
Είχατε διαφωνήσει με τον τρόπο πρόσληψης των Ενωσιακών προπονητών και του περιφερειακού προπονητή. Έχετε πάρει κάποια απάντηση μέχρι σήμερα;
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά οτι δεν διαφωνώ με τα πρόσωπα, αλλά με τον τρόπο πρόσληψής τους. Όχι, ακόμη δεν πήρα απάντηση, όπως δεν έχεις πάρεις και εσύ. Απ' τι θυμάμαι είχες γράψει ένα σχόλιο γι' αυτό το θέμα και ρωτούσες αν προκυρήχθηκαν αυτές οι θέσεις. Η τακτική τους αυτή είναι απαράδεκτη και εκθέτει αυτόν που δεν απαντά και αυτούς που προσλαμβάνονται, αφού αιωρούνται πολλά ερωτηματικά για την πρόσληψή τους.
Φέτος υπάρχει έντονο το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα του ερασιτεχνικού. Πού νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;
Καταρχήν θα πρέπει να αναφέρω ότι οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες αξίζουν πολλά μπράβο για την ψυχραιμία που δείχνουν σε αποφάσεις λίγων ευτυχώς διαιτητών και συμπεριφορές παρατηρητών που στερούνται τουλάχιστον κοινωνικής μόρφωσης. Είδαμε πρώτη φορά φέτος να γίνεται αγώνας ερασιτεχνικού με την παρουσία διμοιρίας ΜΑΤ. Κατά τη γνώμη μου και λόγω πείρας σε τέτοιες συσκέψεις από τη στιγμή που υπήρχαν υπόνοιες οτι θα γίνουν επεισόδια θα μπορούσε να γίνει μια σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δυο ομάδων, της ΕΠΣΗΠ, της Ε.Δ., του διαιτητή και των παρατηρητών του αγώνα, όπου θα έθεταν προ των ευθυνών τους τις δυο ομάδες .
Όταν όμως μέλος της Διοίκησης της Ένωσης και μάλιστα της πειθαρχικής επιτροπής με παρέμβαση του σε αθλητική εκπομπή επικροτεί ενέργειες που προάγουν τη βία, τι περιμένεις να κάνουν οι φίλαθλοι; Με τις συμπεριφορές μας πρέπει να δείχνουμε το καλό και όχι το κακό. Έπρεπε αμέσως ο κ. Μάντζιος να είχε ζητήσει την παραίτηση αυτού του μέλους. Εγώ προσωπικά το είχα ζητήσει, όμως δεν έγινε τίποτα, καμιά ενέργεια, ακόμη μια συγκάληψη.
Έχει θέση η πολιτική στον αθλητισμό;
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλέκονται ο αθλητισμός με την πολιτική, αν και για πολλούς η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό τους βοήθησε και στην πολιτική. Αυτός λοιπόν που λέει οτι δεν πρέπει να εμπλέκονται πολιτική και αθλητισμός, αυτός πρώτος θα πρέπει να το εφαρμόζει και όχι να καυχιέται για το 11-0 για τους μυημένους.
Πώς κρίνετε την τοποθέτηση του κ. Μάντζιου"θα φύγω από την Ένωση μόνο όταν δω ότι δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που πρέπει και βεβαίως λαμβάνοντας υπόψιν ποιοι θα διοικήσουν"
Είπα και στην αρχή ότι η ΕΠΣΗΠ δεν είναι ΤΣΙΦΛΙΚΙ κανενός παρά μόνο των παραγόντων που στην τελική ανάλυση θα ΚΡΙΝΟΥΝ το έργο του κ. Μάντζιου. Προσωπική μου άποψη είναι οτι ο κ. Μάντζιος δεν έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ τα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των ανθρώπων που θα θελήσουν να διοικήσουν με τη βοήθεια των σωματείων. ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ δεν μπορεί να δωθεί σε κανέναν και δεν μπορεί να προσβάλλει κανέναν. Όλοι στο σπίτι μας έχουμε έναν καθρέπτη, δεν είναι κακό να κοιταζόμαστε και να κάνουμε την αυτοκριτική μας και αν έχουμε τη ΜΑΓΚΙΑ και την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ να κρίνουμε το ΕΡΓΟ ΜΑΣ και ό,τι έχουμε κάνει, γιατί τότε μόνο μπορούμε να βελτιωθούμε.
Η διοίκηση είναι ταλέντο. Ή το ΕΧΕΙΣ ή δεν το ΕΧΕΙΣ και στο τέλος τα χαρακτηριστικά που βάζει ο κ. Μάντζιος τα ΕΧΕΙ ο ίδιος και τα ΜΕΛΗ του Δ.Σ και δεν τα ΕΧΟΥΝ όσοι εκδήλωσαν την επιθυμία να διεκδικήσουν θέση στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ; Μια ΣΥΓΚΡΙΣΗ ονομάτων νομίζω ότι θα τον ΕΚΘΕΣΕΙ.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω δει μια ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ πρόταση μια ΑΛΛΑΓΗ προς το καλύτερο από μέρος των διοικούντων. Το μόνο που κάνουν είναι η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και η διεκπεραίωση της αλληλογραφίας. Διαβάζοντας προσεκτικά τη συνένετυξη του κ. Μάντζιου δεν διέκρινα καμία αναφορά σε όσα έγιναν επί προεδρίας του, διότι απλά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ. Αν θεωρεί έργο τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ τότε συγχαρητήρια από μένα. Μην προσπαθεί να διακρίνει κάποιους που μπορούν να διοικήσουν την ΕΠΣΗΠ, γιατί μάλλον ξεχνάει το ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.
Έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούμε να πούμε αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Στη Γ.Σ. για τις εκλογές θα τοποθετηθούμε εφ' όλης της ύλης. Αν χρειαστεί θα ξανατοποθετηθώ αν και οι αλήθεις δεν αμφισβητούνται και πρέπει όσο ΠΙΚΡΕΣ και ΣΚΛΗΡΕΣ να λέγονται. Σαν ενεργός πολίτης και φίλαθλος έχω δικαίωμα στην αντίθετη άποψη και υποχρέωση να την αναδεικνύω. Οι παράγοντες όπως προανέφερα έχουν ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ στις επόμενες εκλογές να συμμετέχουν επιλέγοντας πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου.
Προσωπικά δεν έχω την πρόθεση να αντιδικήσω με κανέναν, αλλά η ανοχή έχει και αυτή τα όριά της. Από δω και πέρα θα υπάρχουν απαντήσεις όταν χρειάζεται. Ευχαριστώ πολύ και αν χρειαστεί τα ξαναλέμε.

ΠΗΓΗ: http://www.super-fm.gr/content/view/10566/52/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: