powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο θρυλικός ΠΑΣ τους έπνιξε στα Πηγάδια και υπέγραψε συμβόλαιο παραμονής

Ο ΠΑΣ έπνιξε την Ξάνθη στα Πηγάδια
Στην πιο κατάλληλη στιγμή του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ πήρε με το σπαθί του ένα τεράστιο διπλό στην Ξάνθη, βάζοντας γερές βάσεις για την παραμονή του στην κατηγορία.
Ίσως και η νίκη την Κυριακή στους «Ζωσιμάδες» επί του Εργοτέλη να σφραγίσει την παραμονή καθώς θα πιάσει τους 31 πόντους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσει να πάρει κι άλλους πόντους μέχρι το τέλος της σαιζόν. Όμως σήμερα στην Ξάνθη, στην πιο κρίσιμη περίοδο του πολέμου ο «Άγιαξ» πάτησε γερά στα πόδια του και έπνιξε τους γηπεδούχους στα Πηγάδια, βάζοντάς τους και σε περιπέτειες, αφού οι 29 βαθμοί στο ενεργητικό τους δεν είναι ασφαλείς και τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τον Πανόπουλο πως θα πάρει άλλους τρεις βαθμούς για να οριστικοποιήσει την παραμονή. Η σημερινή νίκη είναι η πρώτη του ΠΑΣ στα Πηγάδια και η πρώτη σε επίπεδο σούπερ λίγκα. Την προηγούμενη φορά που κέρδισε ο ΠΑΣ 3-1 ήταν στη Β’ Εθνική τη σαιζόν 84-85 στο εθνικό στάδιο της Ξάνθης, πολύ πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Πανόπουλος.
Το αν η Ξάνθη είχε κατοχή μπάλας ή είχε κόρνερ και περισσότερες τελικές προσπάθειες αυτά είναι στοιχεία για τους…. αφελείς! Το ταμπλό έγραψε 1-2 και αυτό έμεινε στην ιστορία και μ’ αυτό το σκορ ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» παίρνει τους 3 χρυσούς βαθμούς που θα τον κρατήσουν στην κατηγορία. Μακάρι και στα υπόλοιπα παιχνίδια προς τέρψη των…. στατιστικολόγων οι αντίπαλοι να έχουν υπέρ τους τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα και ο ΠΑΣ να έχει στο τσεπάκι του τα γκολάκια και τους βαθμούς! Όπως έγινε στο γήπεδο της Ξάνθης. Τους χαρίζουμε απλόχερα τα στατιστικά στοιχεία για τα κλεψίματα, τα λάθη, τα κόρνερ, την κατοχή, τα κόρνερ, τα φάουλ. Εμείς θέλουμε νίκες και βαθμούς και όλα τα υπόλοιπα…. κερασμένα για τους άλλους!
Όσον αφορά την εικόνα του παιχνιδιού, που μετά το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει και καμία ιδιαίτερη σημασία, ο ΠΑΣ δεν ήταν και τόσο καλός στο α’ ημίχρονο, προφανώς από άγχος και υπέρ τους δέοντος υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της Ξάνθης. Μιας ομάδας που έπρεπε από το 2010 να είναι στη Β’ Εθνική μαζί με τη Λάρισα και που τον τελευταίο καιρό δεν μπορεί όχι μόνο να κερδίσει αλλά ούτε να βάλει γκολ. Κι αυτό που πέτυχε σήμερα ο Βλαχοδήμος είναι…. κατόρθωμα. Ωστόσο στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αρκετές φορές απειλητικοί μπροστά από την εστία του Κηπουρού, χωρίς να φτάσουν στο γκολ. Όμως η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για να γίνει νωρίς το 0-1 χάθηκε στο 36’ που ο Γεωργίου μόνος του δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Βιβιανί.
Στην επανάληψη με τη βοήθεια κατ’ εμάς του Άγγελου Αναστασιάδη κατ’ αυτόν της Παναγιάς, ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε όλες τις γραμμές και έδειξε ότι πίστεψε πλέον στο διπλό και η Ξάνθη δεν ήταν καμία υπερομάδα. Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πίεσε για το γκολ, είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεσέρα στο 53’ αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Αργεντινός μέσος απέδειξε ότι είναι σπουδαίος παίκτης και έχει φαρμακερό πόδι. Με το καταπληκτικό σουτ πέτυχε το γκολ στο 58’ που ήταν ότι έπρεπε για τον ΠΑΣ. Από εκεί και μετά με τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη οι παίκτες προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους, να δώσουν χώρο στην Ξάνθη για να βγαίνει ψηλά με απώτερο στόχο να την «τρυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Έτσι και έγινε και μέχρι να καταλάβει ο Ουζουνίδης τις παγίδες που του έστησε ο Αναστασιάδης, ήταν πλέον αργά. Σε μια φάση ανακόπηκε ο Βίλα που έμπαινε μόνος του ως οφσάϊντ που δεν είναι απόλυτο αν ήταν (δυστυχώς δεν υπήρχαν από τη ΝΕΤ πλαϊνές κάμερες), χάθηκε η ευκαιρία με τον Ζαμπρέλα στο 75’ και στο 82’ ήρθε το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ με τον Βίλα που σφράγισε τη νίκη. Η Ξάνθη στην επανάληψη δεν έκανε τη μεγάλη ευκαιρία και το γκολ του Βλαχοδήμου μπήκε από σπόντα από ένα σουτ απελπισίας παρά με στόχο τα δίχτυα.
Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν για το καλύτερο. Δεν μπορούμε όμως να μη υπογραμμίσουμε την παρουσία του Μπεσέρα, τη μαχητικότητα του Πάντου, το διαρκές τρέξιμο Βίλα και Ντάσιου, την αυταπάρνηση του Τζημόπουλου και τη σταθερότητα του Κηπουρού. Από την Ξάνθη ο Μαρσελίνιο έκανε πολλή δουλειά και στο πρώτο μέρος ο Πόι. Οι υπόλοιποι ήταν μέτριοι.
Ο διαιτητής Κουκουλάκης προσπάθησε να είναι δίκαιος αλλά δεν απέφυγε κάποια λάθη σε βάρος του ΠΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: