powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Εξασφαλίστηκε επιπλέον χρηματοδότηση 75 εκ. ευρώ του ΠΕΠ Ηπείρου για Αναπτυξιακό Νόμο – Στήριξη Μικρομεσαίων

Θετική για την Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν η κατάληξη της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών δράσεων στην Ήπειρο. Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ο Περιφερειάρχης είχε ζητήσει τα 75 εκατομμύρια που προβλέπονται για τον Αναπτυξιακό Νόμο και για τη νέα δράση στήριξης επιχειρήσεων να εξασφαλιστούν με επιπλέον χρηματοδότηση και όχι με αφαίρεση των ήδη εκχωρηθέντων πόρων στο ΠΕΠ Ηπείρου.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το θέμα της χρηματοδότησης του ΠΕΠ Ηπείρου έχει δύο σκέλη: το ένα αφορά πιστώσεις για τον Αναπτυξιακό Νόμο μέσω ΕΣΠΑ και το δεύτερο πιστώσεις ύψους 25 εκατομμύριων ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να βοηθηθούν στη δύσκολη κατάσταση που περνά σήμερα η αγορά, με προϋπολογισμούς δράσεων από 30.000 μέχρι 300.000 ευρώ.
Για το μεν αναπτυξιακό νόμο, στη συζήτηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι από εκείνες που έχει προχωρήσει πολύ το θέμα της επιχειρηματικότητας και το απαιτούμενο ποσό ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι επενδύσεις που είχαν χρηματοδοτηθεί αρχικά από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου), καθώς και οι μεγάλες επενδύσεις που χρηματοδοτούνταν απευθείας από το Υπουργείο στην Αθήνα».
Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι το πρόγραμμα προχωρά πολύ καλά και αυτό, εκτός από το προσωπικό της Περιφέρειας, στηρίζεται και από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία συνεχίζει να εκδίδει εγγυητικές επιστολές και να παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
Ο δεύτερος τομέας, αφορά τις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Και σε αυτόν – συνέχισε ο Περιφερειάρχης - βρέθηκε λύση, καθώς διαπιστώθηκε ότι όντως το ΠΕΠ Ηπείρου, είναι το πιο ανεπτυγμένο από άλλες περιφέρειες και ήδη έχει δεσμεύσεις που φθάνουν το 152%. Μετά την ανάλυση που έγινε από μέρους μας, η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Ζεμπιλιάδου βρήκε λύση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: