powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης για την ημέρα της γυναίκας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων "Ο ΠΥΡΡΟΣ"

 Το Σάββατο στις 10 Μαρτίου 2012 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Μαρία-Έλενα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ‘ Ο ΠΥΡΡΟΣ’ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού με θέμα "Αναφορά στο ρόλο της Γυναίκας της Ηπείρου του χθες και του σήμερα".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πολύδωρος Τσελέκας, Γιώργος Δρόσος Παππάς, Ζήσης Πότσης, Βαγγέλης Στάθης, Γιάννης Κουτελιέρης και Νίκος Παντελιάς. Επίσης παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου κος Τσέκας Αλέξης. Οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι του δήμου μας, Σύλλογος Ευβοιωτών με την κα. Καρκαλέτση, Εκπρόσωποι της Ομάδας Δράσης, ο Πρόεδρος του Γ.ΚΑΠΗ Ανάκασας κ. Κοκκινοβασίλης.
Κεντρική ομιλήτρια η κα Εύα Χαλατσά Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου η οποία πραγματικά μάγεψε και καθήλωσε το ακροατήριο με τον απλό δωρικό και ουσιαστικό της λόγο κάνοντας μια ανασκόπηση στο ρόλο της Ηπειρώτισσας του χθες, αναδρομή στη μάνα των ευεργετών, στην ηρωίδα της Πίνδου, στην Ηπειρώτισσα του σήμερα και την εξέλιξη και την θέση της στην κοινωνία.
Ακολούθησαν αφηγηματικά δρώμενα από την θεατρική Ομάδα η οποία κατέπληξε με το παίξιμο της και την γρήγορη εναλλαγή προσώπων και καταστάσεων στο χθες και το σήμερα. Οι αφηγήσεις του παρελθόντος βασίστηκαν στο βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη (Αυτές που γίναν ένα με τη γη) και οι αφηγήσεις του σήμερα σε κείμενα Βαρβάρας Μπότσαρη.

Σκηνοθεσία,επιμέλεια Βαρβάρα Μπότσαρη. Μουσική επένδυση Θοδωρής Μπότσαρης.
Τραγούδησε το Πολυφωνικό Σχήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας .
Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου συνοδεύτηκε από την ηπειρώτικη ζυγιά του Βασίλη Γένη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους σ΄αυτό το αφιέρωμα στο ρόλο της Ηπειρώτισσας του χθες και του σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: