powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Δημάρχου για την παραχώρηση του Βελισσαρίου


Image
Το περιεχόμενο της επιστολής
Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, επαναφέροντας έτσι το αίτημα για παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο. Ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου στην πόλη περιλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο και προτείνει στον Υπουργό την σύσταση επιτροπής προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κάνει δε σαφές ότι οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός βρίσκει αντίθετη τη Δημοτική Αρχή και θα διαταράξει τον πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Η επιστολή του Δημάρχου είναι η ακόλουθη:
 
"Προς
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,
κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
ΑΘΗΝΑ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο Δήμος Ιωαννιτών επανέρχεται σήμερα στο αίτημά του για άμεση αποδέσμευση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.
Θέση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αποτυπώνεται και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο για το Λεκανοπέδιο που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είναι η παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η συμφωνία που είχε επέλθει μεταξύ του Δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας προβλέπει την παραχώρηση του στρατοπέδου κατά 60%, ενώ το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί για στρατιωτικές κατοικίες.
Σας κάνουμε γνωστό, όπως έχουμε πράξει με ανάλογες επιστολές αλλά και συναντήσεις με τους προκατόχους σας, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι σε θέση να παραχωρήσει άλλη έκταση για την εγκατάσταση των αξιωματικών του ελληνικού στρατού, ώστε το στρατόπεδο να αποδεσμευτεί στο σύνολό του.
Στο αίτημα αυτό ο Δήμος είναι ανυποχώρητος και θα παρακαλούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στη σύσταση κοινής επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του θέματος και θα καταλήξει σε μία οριστική λύση.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας κάνουμε γνωστό ότι οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός διαταράσσει την πολεοδομικά άρτια ανάπτυξη της πόλης μας.
Με εκτίμηση
 
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Φίλιππος Α.Φίλιος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: