powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πανηπειρωτική Συνοσπονδία Ελλάδος: «Όχι στο νέο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση»

ΨΗΦΙΣΜΑ
Αθήνα 20-2-2012
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κορυφαίας οργάνωσης της Ηπειρώτικης Αποδημίας, στη συνεδρίαση του της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2012, συζήτησε και για τα μέτρα (νέο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση) που ψήφισε η Βουλή την περασμένη Κυριακή 12-2-12.
Το ΔΣ θεωρεί ότι η οργανωμένη Ηπειρωτική αποδημία (αδελφότητες, Ενώσεις, Ομοσπονδίες και η ΠΣΕ), σύμφωνα και με το καταστατικό της ΠΣΕ, είναι υποχρεωμένη να συζητάει και να τοποθετείται για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα μας και το λαό μας.
Σε αυτήν την τακτική είναι σταθερά προσηλωμένη η Ηπειρωτική αποδημία πολλές δεκαετίες τώρα.
Με τα Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια που οργάνωσε, συζήτησε πλατιά και έβαλε σε επιστημονικές βάσεις τα ζητήματα της ανάπτυξης της Ηπείρου, ανέτρεψε το μύθο της φτωχής και καθυστερημένης περιοχής, ανέδειξε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.
Στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της ιδιαίτερης πατρίδας μας, στις μάχες που δίνουν καθημερινά για ανθρώπινη ζωή. Πρωτοστάτησε στην αγώνα για την αποτροπή της κατασκευής του νέου φράγματος Αράχθου, για την προστασία του περιβάλλοντος της Ηπείρου, για την προστασία και την ανάπτυξη του Αμβρακικού κόλπου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης και της ΑΤΕ, για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, για την κατάργηση όλων των διοδίων και των τελών στους εθνικούς δρόμους.
Τοποθετήθηκε ενάντια στο μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο, κάλεσε τους φορείς των Ηπειρωτών να βοηθήσουν τα μέλη τους να μη πληρώσουν τα χαράτσια που γονατίζουν το λαό.
Τα νέα σκληρότερα μέτρα-κόλαση έρχονται σε συνέχεια των προηγούμενων. Αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν σταθούμε αντίθετοι, αν δε διεκδικήσουμε όσα μας έχουν πάρει και όσα μας ανήκουν, η επίθεση θα συνεχιστεί. Οι εκβιασμοί και η αρπαγή του λαϊκού εισοδήματος δε θα έχουν τέλος.
Οι μισθοί μειώνονται. Οι νέοι που μπαίνουν στην παραγωγή (όσοι το καταφέρουν) θα παίρνουν φιλοδώρημα. Οι συντάξεις, τείνουν να γίνουν βοηθήματα. Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα λαμβάνουν μορφή καταιγίδας.
Στο όνομα της περικοπής του κόστους, όπως σε όλη τη χώρα και στην Ήπειρο έκλεισαν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες συγχωνεύονται και οι κάτοικοι των απομονωμένων μας περιοχών θα πληρώνουν αδρά για να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό, να εξυπηρετηθούν στο ΙΚΑ, στη Δ.Ο.Υ., στο ταχυδρομείο. Τα μέτρα αυτά χτυπούν κάθε γωνιά του γενέθλιου τόπου μας (πρόσφατα παραδείγματα η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικής σημασίας σε όλη την Ήπειρο) και εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο καθολικής εφαρμογής.
Οι περικοπές στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών δαπανών, το μαχαίρι σε πλήθος κοινωνικών επιδομάτων, η περικοπή από επιχορηγήσεις σε φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, η μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, η νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, η νέα φοροληστεία που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα, είναι μέτρα που στοχεύουν στο γονάτισμα της λαϊκής οικογένειας, στην πλήρη αφαίμαξη του εισοδήματος της, στη δημιουργία μιας νέας γενιάς που θα είναι υποταγμένη.
Η Ήπειρος πλήττεται και θα πληγεί ακόμη περισσότερο. Τονίζουμε άλλη μια φορά ότι η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.
Το Δ.Σ. της ΠΣΕ, ερμηνεύοντας και τα αισθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων απόδημων Ηπειρωτών, όπως ιδιαίτερα εκφράστηκαν από τις πολλές χιλιάδες των συμπατριωτών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση της ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ την Κυριακή 5-2-2012 στο ΣΕΦ, αισθάνεται την υποχρέωση να καταδικάσει τα νέα μέτρα, να καλέσει άλλη μια φορά όλους τους απόδημους Ηπειρώτες να εκφράσουμε την αντίθεσή μας αποφασιστικά και οργανωμένα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και από τις οργανώσεις της Αποδημίας.
Να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας. Από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου.

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ.
ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: