powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΟΛΥΤΣΙΚΑΣ

Το Σάββατο 18/02/2012 μια παρέα τριών φίλων, ανεβήκαμε μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο, του Δήμου Δωδώνης στη Μικρή Ολύτσικα.
Το καταφύγιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1450μ, πάνω σε αυχένα και μπορείς να το επισκεφτείς, είτε από την Τοπ. Κοιν. της Δωδώνης, όπου υπάρχει μονοπάτι και σε βγάζει ακριβώς στο καταφύγιο, είτε οδικός από την Τοπ. Κοιν. Μπαουσιών, να σημειώσω ότι ο δρόμος είναι χωματόδρομος και δεν ενδείκνυται για χαμηλά  οχήματα.
Για την ανάβαση μας, επιλέξαμε να ανεβούμε από την πλευρά των Μπαουσιών, μια και από την πλευρά της Δωδώνης, το χιόνι άρχιζε από αρκετά χαμηλά 750μ και θα ήταν παγωμένο ψηλότερα .
Με όχημα 4χ4 ανεβήκαμε μέχρι περίπου σε υψόμετρο 950μ και από εκεί, ακολουθήσαμε το δρόμο μέχρι το καταφύγιο, να σημειώσω ότι σε πολλά σημεία, το χιόνι είχε καλύψει εξ ολοκλήρου το δρόμο και ήταν μια ενιαία πλαγιά (είχε εξαφανιστεί το όρυγμα ), στην επιστροφή ακολουθήσαμε την κορυφογραμμή (1500μ) και επιστρέψαμε μέχρι το όχημα μας. Το συνολικό μήκος της διαδρομής που διανύσαμε ήταν με την επιστροφή περίπου 10χλμ.
Να αναφέρω  επίσης, ότι  ο Δήμος Δωδώνης νοίκιασε το καταφύγιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία.

ΠΗΓΗ: http://pantavrexei.blogspot.com/2012/02/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: