powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012


Απολογισμός για την επίσκεψη αντιπροσωπείας στο Ισραήλ
ImageΈνα πρώτο και σημαντικό βήμα, με στόχο την προβολή της Ηπείρου και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών, έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ, την συμμετοχή στη Διεθνή έκθεση τουρισμού και τις άλλες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Και το βήμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε προηγηθεί μεταξύ όλων των φορέων της Ηπείρου, η οποία θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο και το επόμενο διάστημα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο, ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Νίκος Γκόλας, το μέλος της ίδιας επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Χήτος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας αναφέρθηκαν αναλυτικά στα αποτελέσματα των συναντήσεων, επισημαίνοντας όλοι ότι η συνεργασία όλων είναι αυτή που μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Η παρουσία της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση ήταν από τις πιο οργανωμένες και πλήρεις. Κατά την παραμονή της αντιπροσωπείας στο Ισραήλ έγιναν πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις, δόθηκαν συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, υπήρξε συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές και με το Επιμελητήριο, ενώ η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών επισκέφθηκε την Τιβεριάδα όπου έβαλε τις βάσεις για την αδελφοποίηση με τα Γιάννινα.
«Δίνουμε σοβαρή προτεραιότητα στην προβολή της Ηπείρου και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και των προϊόντων μας. Η πρωτοβουλία να πάμε οργανωμένα Ισραήλ απέδωσε καρπούς και θεωρούμε ότι η επίσκεψή μας ήταν πολύ πετυχημένη», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Ο κ. Φίλιος ευχαρίστησε την Ελληνική Πρεσβεία και τον Πρέσβη κ. Λουκάκη που συνέδραμαν ιδιαίτερα και συνέβαλαν για να γίνουν επιχειρηματικές συναντήσεις, όπως επίσης και την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα η οποία υποστήριξε ένθερμα την πρωτοβουλία αυτή.
Ιδιαίτερα πετυχημένη χαρακτήρισε την παρουσία στο Ισραήλ ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης. «Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Είναι σημαντικό επίσης ότι δοκιμάσαμε αυτή τη φορά την παρουσία μας με ένα ευρύ σχήμα, στο οποίο μετείχαν ο μεγαλύτερος δήμος της Ηπείρου, το Επιμελητήριο και επιχειρηματίες. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», τόνισε ο κ. Πότσης.
«Η ισχύς εν τη ενώσει» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και τόνισε ότι ανάλογη θα είναι η στάση του Επιμελητηρίου και στο μέλλον.
«Στη συνάντηση με το Επιμελητήριο του Ισραήλ είχαμε συγκεκριμένη θεματολογία. Το πρώτο θέμα ήταν η συνεργασία μας στην αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για τις χώρες της Μεσογείου και το δεύτερο ήταν οι διμερείς συναντήσεις και οι επιχειρηματικές συναντήσεις που έγιναν με μεγάλη επιτυχία», υπογράμμισε ο κ. Δημητρίου.
«Ο βασικός μας στόχος ήταν η δυναμική προβολή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και το πετύχαμε στο μέγιστο βαθμό. Επίσης έγιναν πολλές κι αξιόλογες επιχειρηματικές συναντήσεις και είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που έχουμε», ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.
Η αποστολή στο Ισραήλ, ήταν η πρώτη ουσιαστική δράση εξωστρέφειας που υλοποίησε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών. «Προβάλλαμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και διαπιστώσαμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή έτυχε ευρείας αποδοχής. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε για την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων σε χώρες της Μεσογείου αλλά και προς τη Ρωσία», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Νίκος Γκόλας. Ο κ. Γκόλας σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται ώστε να υπάρξει ώθηση στη συνεργασία με το Ισραήλ και ετέθη από τους οικονομικούς παράγοντες της χώρας είναι η αεροπορική σύνδεση. Έκανε γνωστό δε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρίες του Ισραήλ για πτήσεις τσάρτερ είτε προς τα Γιάννινα, είτε προς το Άκτιο.
«Υπήρξε άψογη προετοιμασία των επιχειρηματικών συναντήσεων και αναδείχθηκε η μεγάλη προοπτική συνεργασίας που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή σπείραμε. Ελπίζω ότι θα θερίσουμε πολύ σύντομα», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Βασίλης Χήτος.
Ο κ. Χήτος εξέφρασε την πικρία του για την αρνητική ψήφο που έδωσαν συνάδελφοί του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συζήτηση για την έγκριση της αποστολής. «Είναι υγιές να αντιδρούμε αλλά όταν πρόκειται για δράσεις που αναβαθμίζουν την περιοχή μας πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Αντιπολίτευση μπορούμε να κάνουμε για άλλα θέματα...» σημείωσε ο κ. Χήτος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: