powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα Πιτούλη: Ας μην κάνουν το έργο…

Με μία δήλωση βόμβα, απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, από το έργο της τρίτης φάσης του λιμένος Ηγουμενίτσας.
Όπως είναι γνωστό η Τρίτη φάση του έργου συνδέεται με την κατασκευή τρανσέρας, μίας διώρυγας δηλαδή και την εξόρυξη τεράστιων ποσοτήτων αδρανών από την περιοχή Γωνιάς.
Οι παρεμβάσεις αυτές προκαλούν πολλές αντιδράσεις και όταν μεταφέρθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας η απάντηση ήταν ένα εκβιαστικό δίλημμα. Αποδοχή του έργου ως έχει ή απένταξή του από το ΕΣΠΑ.
Η πρώτη αντίδραση και συνάμα απάντηση στο δίλημμα αυτό ήρθε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη. Σε δήλωσή του στο Epiruspost.gr ο κ. Πιτούλης με νόημα είπε πως «αν είναι να προκαλέσουν μια τέτοια καταστροφή καλύτερα να μην κάνουν το έργο».
Υπογράμμισε δε ότι υπάρχουν άλλοι χώροι για εξόρυξη αδρανών, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ή κοινωνικές αντιδράσεις και αποκάλυψε πως για την περιοχή Μύλων στην Κρυόβρυση, για την οποία υπάρχει θετική γνωμοδότηση, η εταιρία δεν έχει παρουσιάσει ακόμη ούτε τους περιβαλλοντικούς όρους.
Να σημειωθεί ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται το θέμα αυτό να επανέλθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, η αντίδραση και η στάση του οποίου θα έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: