powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκδήλωση για τα φωτοβολταϊκά

Tην Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Hotel du Lac.

Μέχρι και 40% παραπάνω απόδοση μπορεί να έχει ο επενδυτής φωτοβολταϊκών επιλέγοντας σύγχρονους τρόπους εγκατάστασης. Αυτό είναι το μήνυμα ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρίας Mechatron την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Hotel du Lac στην Α. Μιαούλη & Ίκκου στα Ιωάννινα.

Το επενδυτικό περιβάλλον στον τομέα των φωτοβολταϊκών τείνει να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό λόγω της αναμενόμενης μείωσης των τιμών απορρόφησης του «πράσινου» ρεύματος. Αυτό καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη αναζήτησης της βέλτιστης λύσης από τους επενδυτές, η οποία θα αποφέρει τη μέγιστη δυνατή ενεργειακή και, κατ’ επέκταση, οικονομική απόδοση.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία θα παρουσιάσει στο επενδυτικό κοινό τα βασικά στοιχεία που αφορούν τα συστήματα «ιχνηλάτησης» του ήλιου, τα οποία αναγνωρίζονται πλέον ως ο σύγχρονος τρόπος κατασκευής Φ/Β. Τα συστήματα «ιχνηλάτησης του ήλιου» – γνωστά στην αγορά ως “solar trackers” – παρακολουθούν την τροχιά του ήλιου, έτσι ώστε κάθε στιγμή η θέση του Φ/Β να οδηγεί σε μέγιστη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας. Συγκριτικά με τις σταθερές βάσεις, τα συστήματα ιχνηλάτησης παρουσιάζουν μέχρι και 40% μεγαλύτερη απόδοση, κάτι το οποίο καθιστά πλεονεκτική μια τέτοια επένδυση όσον αφορά την οικονομική απόδοση σε βάθος χρόνου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρία Mechatron είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία κατασκευής solar tracker που έχει καταφέρει, αξιοποιώντας το τμήμα επιστημονικής έρευνας που διαθέτει και την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, να παρουσιάσει στην αγορά προϊόντα που εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση, μηδενική συντήρηση, 20 χρόνια εγγύηση και ταυτόχρονα ανταγωνιστική τιμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από τα μισά tracker που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας ανήκουν στη σειρά Atlas της Mechatron.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/100780

Δεν υπάρχουν σχόλια: