powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Συμπλοκές και επεισόδια στην Πέρδικα

Προσήχθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Επεισόδια, ένταση και προσαγωγές. Η κατάσταση στην Πέρδικα Θεσπρωτίας είναι έκρυθμη καθώς η πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ να προχωρήσει σε εργασίες που προβλέπονται από την περιβαλλοντική μελέτη, συναντά σφοδρές αντιδράσεις, κινητοποιεί κατοίκους και φορείς, Εισαγγελία και Αστυνομία.
Την Πέμπτη, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιώρο Κάτσινο, επισκέφθηκε την περιοχή και αξίωσε τη διακοπή των διερευνητικών εργασιών.
Ο δήμαρχος και η αντιπροσωπεία επικαλέστηκαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες.
Ακολούθησε ένταση και μικροσυμπλοκές, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές.
Ανάμεσά τους ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Σπύρος Κώστας, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Πέρδικας Σπύρος Ζωγράφος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ντάγκας και το μέλος της κίνησης πολιτών Κώστας Ντούρος.
Από τη ΔΕΠΑ επισημαίνεται με... νόημα πως ενόψει της οριστικής απόφασης του Αζερμπαϊτζάν για το εάν θα διαθέσει το φυσικό του αέριο για τον ελληνοιταλικό αγωγό ή για τον αγωγό ΤΑP, ο κίνδυνος της οριστικής απώλειας τουλάχιστον για την επόμενη 20ετία της σύνδεσης της Ηπείρου με το φυσικό αέριο είναι πλέον ορατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: