powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κλείνουν βασικά τμήματα νοσοκομείων στην Ήπειρο

Καταργούνται βασικά εργαστηριακά τμήματα όπως αιμοδοσίες, αξονικοί, μαγνητικοί τομογράφοι κ.α.



Με έγγραφο που εστάλη από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δ. Κατσικόπουλο καταργούνται βασικά εργαστηριακά τμήματα όπως αιμοδοσίες, αξονικοί, μαγνητικοί τομογράφοι κ.α., σε όσα Νοσοκομεία έχουν λιγότερες από 300 κλίνες.
Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Βόρεια Ελλάδα καθώς σε ολόκληρη την Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα μόνο ένα Νοσοκομείο πληροί τις προϋποθέσεις.... το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Άγνωστο είναι προς στιγμήν τι θα γίνει με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής, τα οποία χωρίς τα παραπάνω εργαστήρια είναι, ουσιαστικά αδύνατο να λειτουργήσουν σωστά.
«Οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες, αφού χωρίς αυτά τα Τμήματα, κανένα Νοσοκομείο δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει γενική εφημερία» τόνισε ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.
Πάντως, ακόμη παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με το άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Ηπείρου, το "Χατζηκώστα", αφού αυτό βρίσκεται στο όριο του κριτηρίου, την ώρα που στο έγγραφο δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά για τα Νοσοκομεία που έχουν από 300 έως 400 κλίνες. Σε συνάντηση που είχε η ΕΙΝΗ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φώτη Βάββα, ο τελευταίος δεσμεύτηκε, ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για το Νοσοκομείο, ωστόσο άμεσα θα πρέπει ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: