powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η google στους δρόμους της Ηπείρου

Νέα πλούσια δεδομένα για την Ήπειρο θα φιλοξενεί το επόμενο διάστημα η γνωστή εφαρμογή google earth.
Το γνωστό, ειδικό αυτοκίνητο καταγραφής της εταιρείας εντοπίστηκε αρχικά στην Ιόνια Οδό στην Καμπή της Άρτας, απ' όπου και η φωτογραφία και συνέχισε το Σάββατο τη συλλογή στοιχείων από την Άρτα προς τα Ιωάννινα.
Αποστολή του είναι να καταγράφει τους δρόμους με στίγμα gps, έτσι ώστε να μπορεί όποιος εστιάσει σε ένα χάρτη της περιοχή, μέσω google earth να περιηγηθεί σαν να βρίσκεται εκεί.
Το google earth είναι μια από τις πλέον χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών και είχε ξεκινήσει με αεροφωτογραφίες κάθε γωνιάς του πλανήτη.
Από τα μέσα του 2007 η εταιρεία έχει ξεκινήσει την τεχνολογία, «άποψη δρόμου», που παρέχει μια πανοραμική θέα από αρκετές θέσεις διάφορων δρόμων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έκανε βεβαίως την αρχή της από αμερικάνικες πόλεις, γρήγορα όμως εξαπλώθηκε.
Στην Ελλάδα η εξειδικευμένη αυτή χαρτογράφηση είχε ξεκινήσει από το 2009 με την Αθήνα και όπως φαίνεται και συνεχώς προστίθενται κι άλλες περιοχές της χώρας.
Για το σκοπό αυτό η google έχει δημιουργήσει ένα στόλο ειδικά διαμορφωμένων αυτοκινήτων, ενώ υπάρχουν ακόμα και τρίκυκλα ή οχήματα χιονιού για τα δύσβατα μέρη. Σε κάθε όχημα είναι τοποθετημένες εννέα κάμερες, σε ύψος 2,5 μέτρων, μονάδες gps και ανιχνευτές λέιζερ, ώστε να γίνεται πλήρης καταγραφή στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: