powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο

Συνολικά 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους στους δρόμους των Ιωαννίνων!!!

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο για τον μήνα Νοέμβριο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, συνέβη δυστυχώς το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού μοιραία αποδείχτηκε τελικά η αφηρημάδα ενός 25χρόνου οδηγού μοτοσικλέτας ο οποίος είχε ξεχάσει να πάρει τα κλειδιά του και γυρνώντας στο σπίτι συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Αυτό ήταν το 19ο θύμα της ασφάλτου για τα Γιάννενα από τις αρχές του έτους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. από την 1 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου συνολικά 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που έγιναν στο οδικό δίκτυο, εθνικό, επαρχιακό και αστικό, των Ιωαννίνων.
Μοιραία επιστροφή
Το πιο πρόσφατο δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κάτω Λαψίστα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο νεαρός μοτοσικλετιστής ήταν επαγγελματίας οδηγός σε συνεταιριστική επιχείρηση της περιοχής.
Από τη σφοδρή σύγκρουση της μοτοσικλέτας με το αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρόνη και στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και αυτή, ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας είχε χάσει πριν από μερικά χρόνια τον αδερφό του από τροχαίο ατύχημα.
18 νεκροί σε 10 μήνες
Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο έγινε πέντε μέρες μετά την πρωτοχρονιά του 2011 στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Κοζάνης, όταν ο οδηγός ηλικίας μεταξύ 46 και 55 ετών, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο.
Δύο μέρες μετά, στην Ανατολή, ένας ακόμη οδηγός ηλικίας 26-35 ετών, έχασε τη ζωή του όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ανατράπηκε.
Τον ίδιο μήνα τρίτος οδηγός αυτοκινήτου, ηλικίας μεταξύ 36 και 45 ετών χάνει τη ζωή του κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κι έπειτα από σύγκρουση με άλλο όχημα στο 31ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλπακίου Κακαβιάς.
Στις 12 Φεβρουαρίου οδηγός Ι.Χ. αυτοκίνητου ηλικίας άνω των 55 ετών, χάνει τη ζωή του στην Πεδινή μετά την εκτροπή του οχήματός του, η οποία όπως αναφέρει η αστυνομία ήλθε σαν αποτέλεσμα της απόσπασης της προσοχής του για λόγους που όμως δεν αναλύονται.
Στις 8 Μαρτίου, ένας πεζός πέφτει θύμα απρόσεκτου οδηγού στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα οδηγός και επιβάτης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που κινούταν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Άρτας, αφήνουν την τελευταία τους πνοή μετά από σύγκρουση με όχημα που κινούταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Επόμενο θύμα, ένας μοτοσικλετιστής, ηλικίας άνω των 55 ετών, ο οποίος συγκρούστηκε με Ι.Χ. στο Κουτσελό στις 16 Ιουνίου.
Τον ίδιο μήνα ένας ακόμα οδηγός αυτοκινήτου χάνει τη ζωή του στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Άρτας.
Δύο μέρες πιο μετά και δέκα χιλιόμετρα μακρύτερα από το πιο πάνω ατύχημα οι οδηγοί δύο αυτοκίνητων, τραυματίζονται θανάσιμα μετά από αντικανονικό προσπέρασμα που επιχείρησε ένας εξ' αυτών.
Στις 5 Ιουλίου στη λεωφόρο Νιάρχου, χάνει τη ζωή του ο καθηγητής του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Δράινας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στους φωτεινούς σηματοδότες.
Στις 8 Αυγούστου στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, οδηγός Ι.Χ. έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Στις 26 του ίδιου μήνα στην Περιφερειακή Οδό της πόλης των Ιωαννίνων στο ύψος του Σταυρακίου, ένας ακόμη νεαρός οδηγός χάνει τη ζωή του μετά από σύγκρουση.
Την 1η Οκτωβρίου το τροχαίο γίνεται στο Σκαμνέλι, με τον οδηγό οχήματος να βρίσκεται νεκρό και την αστυνομία να αποδίδει το θάνατό του σε απρόσεκτη οδήγηση, ενώ στις 5 του ίδιου μήνα στο Δελβινάκι ένα ακόμα τροχαίο με εκτροπή οχήματος κόβει το νήμα της ζωής ενός νεαρού άνδρα.
Από την ίδια αιτία, εκτροπή οχήματος δηλαδή, στις 19 Οκτωβρίου ένα ακόμα θύμα της ασφάλτου προστίθεται στη λίστα στο Θεριακίσι.
Τέλος στις 29 Οκτωβρίου ένας πεζός παρασύρεται από Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Μπιζάνι και αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Κατά το ίδιο διάστημα στην υπόλοιπη Ήπειρο συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κάποιου τροχαίου ατυχήματος.
Πιο συγκεκριμένα, τρεις στη Θεσπρωτία, και από 7 σε Άρτα και Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: