powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Συγχαρητήρια Γιάννη Στέφου σε ΑΓΣΙ και Μιχάλη Παππά


Την τιμητική του έχει ο αθλητισμός στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες με τις συνεχόμενες διακρίσεις από το χώρο του στίβου. Συγκεκριμένα η πρώτη κατά σειρά μεγάλη  επιτυχία του Μιχάλη Παππά της ΕΚΑ Δωδώνης με το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στα 400 μέτρα και η συμμετοχή του στη σκυτάλη στα 4Χ400 με την εθνική ομάδα όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Lille της Γαλλίας.
Μεγάλης σημασίας η διάκριση για τον ΑΓΣΙ όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που έγινε στα Τρίκαλα και αναδείχτηκε πρώτος επαρχιακός σύλλογος στη γενική βαθμολογία.
Συγκεκριμένα πρώτη θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100 Παίδων με τους Μπάφα Γιώργο, Τσιουτσιουπλίδη Βασίλη, Κωσταρά Γιώργο και Παπαφωτίου Αποστόλη, πρώτη θέση για τον Κωσταρά Γιώργο στα 200μ, πρώτη θέση για τον Κολιό Νέστορα στα 3000μ, τρίτη θέση για την Κοντοδήμα Νίκη στο άλμα επί κοντώ, 4η θέση για την 4x100μ Κορασίδων με τις Σαρδέλη Μαρία, Ζορμπαλά Αλίκη, Καμπέρη Άννα και Κατερίνα Οικονόμου και 4η θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ Παίδων με τους Μπάφα Γιώργο, Χασκή Μάριο, Βλάχα Λάμπρο και Μπέτση Νεκτάριο.
 Οι αθλητές και οι οικογένειές τους αξίζουν τα θερμότατα συγχαρητήρια και την υποστήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας. Θερμότατα συγχαρητήρια αξίζουν και οι προπονητές αυτών των παιδιών -όλοι γυμναστές σε δημόσια σχολεία-  οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις και υπηρεσίες τους για την προαγωγή και περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού αλλά και τη διαπαιδαγώγηση των αθλητών. Ονομαστικά πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Λώλη, προπονητή του Μιχάλη Παππά, Θανάση Τσιγκούλη, Κλαίρη Γιαννοπούλου και Κώστα Μπάτσο, προπονητές του ΑΓΣΙ.
Γίνεται εμφανές ότι το μεράκι και η δουλειά των αθλητικών σωματείων και των προπονητών αποδίδει καρπούς και θέτει τις προοπτικές για την καλλιέργεια νέων ταλέντων και την παραπέρα ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής. Όλα αυτά συμβαίνουν, επίσης, σε μια περίοδο όπου η εκπεφρασμένη επιθυμία της κυβέρνησης είναι η στήριξη του αθλητισμού, το δικαίωμα της άθλησης για κάθε πολίτη, του ερασιτεχνικού και σχολικού αθλητισμού, αλλά τη στήριξη του αγωνιστικού αθλητισμού.
 Η παραπάνω επιθυμία γίνεται πραγματικότητα, διότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μια σειρά έργων για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής και την έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης σε μια σειρά πρωτοβουλιών των τοπικών αθλητικών σωματείων, όπως η ανάληψη από τον ΝΟΙ του πανευρωπαϊκού εφηβικού πρωταθλήματος κωπηλασίας για το 2019. Το γήπεδο της Λιμνοπούλας είναι έτοιμο και τις επόμενες μέρες επίκειται η οριστική παραλαβή του έργου. 
Επίσης, το κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας αναβαθμίστηκε με τη συνεργασία της ΓΓΑ και αναμένουμε την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του ταρτάν στο στάδιο Ζωσιμάδες.

Οι προοπτικές ανάπτυξης του τοπικού αθλητισμού είναι ιδιαίτερα ευοίωνες γιατί υπάρχει και το ανθρώπινο δυναμικό, που είναι φορέας αυτής της προσπάθειας αλλά και η έμπρακτη κυβερνητική υποστήριξη με την αναβάθμιση των προπονητικών εγκαταστάσεων ύστερα από πολλά χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: