powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Προώθηση του ορεινού τουρισμού στην Ιταλική αγορά



Σημαντικό βήμα για την προώθηση του ορεινού τουρισμού της Ηπείρου, αποτέλεσε η πενθήμερη επίσκεψη (12-16 Νοεμβρίου) 15 tour operators από την Ιταλία, η οποία οργανώθηκε από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. στο Μιλάνο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και μετά τις σχετικές επαφές που είχαν γίνει την περασμένη Άνοιξη κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Τουριστική Έκθεση της Νάπολι.
Από πλευράς της Περιφέρειας, τους Ιταλούς tour operators, υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κ. Σιαράβας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δ. Σιώλος, που αναφέρθηκαν στις δράσεις της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Ηπείρου και την καθιέρωσή της σε προορισμό τεσσάρων εποχών.

Η αποστολή των Ιταλών tour operators, επισκέφθηκε ορεινούς προορισμούς, ξεναγήθηκε σε αξιοθέατα και μνημεία, γεύτηκε τοπικά προϊόντα και γεύσεις, είχε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων και εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών.
«Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στη διεύρυνση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην ιταλική αγορά και στη μείωση της εποχικότητας. Παρουσιάσαμε περιοχές που δεν τις ήξεραν ή τις ήξεραν λιγότερο, εξίσου όμως όμορφες με τις περιοχές που γνωρίζουν. Ήταν μια εμπειρία που τους άρεσε πολύ και σκοπεύουμε του χρόνου να την επαναλάβουμε και με δημοσιογράφους. Είμαστε αισιόδοξοι πως το ταξίδι αυτό θα φέρει αποτελέσματα στην ιταλική αγορά», τόνισε η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στην Ιταλία κ. Κυριακή Μπουλασίδου.
Οι Ιταλοί tour operators, αναχωρώντας από την Ελλάδα, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμπεριλάβουν την ορεινή Ήπειρο σε πακέτα διακοπών, καθώς όπως ανέφεραν πολλοί συμπατριώτες τους ταξιδεύουν κι εκτός καλοκαιρινής περιόδου, ενώ ενδιαφέρουσες θεωρούν και τις διακοπές που συνδυάζουν ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς. Μετά από αίτημά τους, πριν αναχωρήσουν γα την πατρίδα τους, επισκέφθηκαν επίσης τα Σύβοτα και την Ηγουμενίτσα.
Για την άρτια φιλοξενία των Ιταλών tour operators ήταν σημαντική η συνεργασία των Δήμων Ζαγορίου, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, της Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ξενοδοχείων του Μετσόβου και του ZEN (Zagori Excellence Network).

Δεν υπάρχουν σχόλια: