powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Με επιτυχία η τουριστική προβολή της Ηπείρου στη 30η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης "Philoxenia"



Με τη συμμετοχή στη 30η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης "Philoxenia" ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, για το τρέχον έτος το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες και ανερχόμενες τουριστικές αγορές.
Πέραν αυτών, οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι τέλους του χρόνου, καθώς η Περιφέρεια προγραμμάτισε δύο ακόμη εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα:
*Σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, οργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση επιχειρηματιών από την Ήπειρο με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, στην οποία θα παραστεί ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
*Σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Κύπρου, οργανώνεται εκδήλωση στη Λευκωσία, κατά την οποία από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Στράτο Ιωάννου, θα γίνει συνολική παρουσίαση της Ηπείρου σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες της Μεγαλονήσου.

Αυξημένο ενδιαφέρον από Β. Ελλάδα
Επιτυχημένη κρίθηκε και η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, με δικό της περίπτερο, στην 30η Τουριστική Διεθνή Έκθεση Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε στις 13-16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Η τουριστική αγορά της Βορείου Ελλάδος, καθώς και των γειτονικών Βαλκανικών αγορών, αποτελούν μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας, καθώς τα τελευταία χρόνια, με τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, η Ήπειρος είναι μια από τις πρώτες επιλογές των Βορειοελλαδιτών για διακοπές τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε και από την επισκεψιμότητα που καταγράφηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας στη "Philoxenia", αλλά και από το σημαντικό αριθμό συναντήσεων που έγιναν μεταξύ Ηπειρωτών επιχειρηματιών και τουριστικών πρακτόρων από τη Βόρεια Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για περαιτέρω αύξηση επισκεπτών προς περιοχές της Ηπείρου τους επόμενους μήνες.
Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί τις εταιρείες: Γκλίναβος Α.Ε., Κατώγι, Στροφιλιά Α.Ε., Βιομηχανία Γάλακτος ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε., Βιομηχανία Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., Συνεταιρισμός Γυναικών Ιωαννίνων, Ποτοποιία Α. και Θ. Πράσσος Ο.Ε, και τα Ζαχαροπλαστεία Μάντζιος για την δωρεάν προσφορά προϊόντων τους, που διανεμήθηκαν στους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας. Επίσης, εκφράζει τις ευχαριστίες της στα Χορευτικά Συγκροτήματα του Δήμου Ζίτσας και «Κωστελάτα» για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο πλαίσιο της Έκθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: