powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Από το ΕΚΑΒ Δολιανών αποσπούν υπαλλήλους σε Πάρο-Νάξο!


Τον Τομέα Δολιανών του ΕΚΑΒ, που εξυπηρετεί  το ακριτικό, παραμεθόριο,  Πωγώνι, τμήματα γειτονικών περιοχών, αλλά και τον πλέον επικίνδυνο εθνικό δρόμο Ιωαννίνων- Κακαβιάς, βρήκε «εύκολο στόχο» η διοίκηση του Κέντρου για να αποσπάσει προσωπικό για τα νησιά Πάρο και Νάξο!
Συγκεκριμένα με απόφαση του Προέδρου του ΕΚΑΒ Δ. Παπαγιαννίδη μετακινούνται δύο υπάλληλοι του Τομέα Δολιανών προς τα δύο νησιά του Αιγαίου. Δεν είναι γνωστά τα κριτήρια με τα οποία ο Πρόεδρος έδωσε τέτοια εντολή, αλλά αν κρίνουμε από την επιστολή – διαμαρτυρίας του Συλλόγου Προσωπικού, ενδέχεται να μέτρησαν κάποια στατιστικά στοιχεία, ως προς τον αριθμό συμβάντων. Αν έτσι είναι, τότε είναι προφανές ότι η απόφαση πάρθηκε από το «γραφείο» και χωρίς την παραμικρή γνώση των συνθηκών που υπάρχουν στην ακριτική και παραμεθόρια περιοχή μας, που ουσιαστικά είναι ανοχύρωτη σε υπηρεσίες προνοσοκομειακής υγείας.


Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι απαράδεκτη, καθώς το ΕΚΑΒ αντί να μετακινεί για 15 ημέρες υπαλλήλους από το ένα άκρο στο άλλο της Ελλάδος, θα μπορούσε να βρει προσωπικό από γειτονικές των δύο νησιών περιοχές.
 Το βασικό όμως είναι ότι με τις μετακινήσεις που αποφασίστηκαν, προκαλούνται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στην κάλυψη των  υπηρεσιών που  παρέχει το ΕΚΑΒ Δολιανών σε κατοίκους και διερχόμενους από την ακριτική περιοχή. 
Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Δ. Παπαγιαννίδη το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζόμενων του Κέντρου της 7ης Περιφέρειας, το ΕΚΑΒ Δολιανών, είναι στελεχωμένο με 11 άτομα, εκ των οποίων ενεργά είναι τα 10, καθώς η 11η βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω κυήσεως. Καλύπτει δε την περιοχή σε 24ωρη βάρδια με ένα πλήρωμα.
Με τις μετακινήσεις που αποφάσισε ο Πρόεδρος, είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα υπολειτουργεί. Αυτό το επισημαίνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην επιστολή του: «Σας ενημερώνουμε ότι πλέον ο τομέας λειτουργεί οριακά καλύπτοντας την περιοχή ευθύνης του και θεωρούμε πολύ άδικο να αποδυναμώνουμε έναν παραμεθόριο Τομέα και με επιπλέον ελλιπή προσωπικό (οδηγούς) στα όμορα Κέντρα Υγείας, για δεκαπενθήμερη στελέχωση σε άλλους Τομείς. Άλλωστε – καταλήγει- οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι μετρήσιμες με στατιστικά στοιχεία».

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: