powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα και του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, με την Υφυπουργό Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου


Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, πραγματοποίησαν την Τρίτη (13/6) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από τον Δήμο ή από άλλους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το ελληνικό δημόσιο αποτελεί έναν σημαντικό ιδιοκτήτη εκτάσεων στην Ελλάδα. Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες επιδιώχθηκε αξιοποίηση της περιουσίας αυτής με τρόπο προβληματικό, προωθώντας σε πολλές περιπτώσεις συγκεκριμένα συμφέροντα και με μη διαφανείς διαδικασίες.
Ο κ. Τσίρκας και ο κ. Τσιρογιάννης μετέφεραν στην Υπουργό την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα εκτάσεις της περιοχής της Άρτας, οι οποίες, με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις από την πλευρά της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, θα μπορέσουν να μετατραπούν σε εκτάσεις γης πρασίνου, πολιτισμού, αναψυχής, αθλητισμού, υγείας και εκπαίδευσης.
Παράλληλα, ο κ. Τσίρκας επανέφερε το θέμα που έχει ήδη θέσει σχετικά με την εξασφάλιση δημόσιων εκτάσεων για την κατασκευή κτηρίων που θα στεγάσουν δημόσιες υπηρεσίες και θα συμβάλουν στην απαλλαγή του ελληνικού δημοσίου από μισθώματα. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο από τη χρήση τους.
Από την πλευρά του Υπουργείου διαφάνηκε η πολιτική βούληση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συνδράμει στη προσπάθεια που εξελίσσεται για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την τοπική κοινωνία και την τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίρκας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της αυτοδιοίκησης και των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε απτά αποτελέσματα σε ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: