powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΙΝΚΠΑ Ηπείρου: Συμβουλές για την αγορά κλιματισμού


Με ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Προστασίας  Καταναλωτών Ηπείρου, παρέχει χρήσιμες συμβουλές, σχετικά με τα κλιματιστικά και την αγορά τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:
Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, εξετάστε τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε δροσιά. Τα κλιματιστικά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα στις ώρες αιχμής και θα σας κοστίσουν ακριβά στη λειτουργία τους. 
Επί πλέον, ρυπαίνουν, αλλά και θερμαίνουν το περιβάλλον. 
Μην παρασύρεστε από παραπλανητικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν τα κλιματιστικά ως πανάκεια και ιδιαίτερα από αυτές που τα παρουσιάζουν ως «εξοικονομητές» ενέργειας και χρημάτων. Απλά ορισμένα είναι λιγότερο ενεργοβόρα από άλλα.
Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό:
Ενημερωθείτε για την ενεργειακή του κατανάλωση δεδομένου ότι θα αυξήσει το λογαριασμό σας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για το χώρο σας. Συμβουλευτείτε ειδικευμένο μηχανικό και όχι απλούς πωλητές, πριν επιλέξετε. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό για ολόκληρο διαμέρισμα ή κτίριο, ζητείστε μελέτη.
Ρυθμίζετε το κλιματιστικό χρησιμοποιώντας ένα καλό θερμόμετρο τοίχου και μην επιδιώκετε θερμοκρασία χαμηλότερη από 26 °C το καλοκαίρι (δοκιμάστε και τους 28 ή 27 °C, πιθανότατα θα νιώθετε ικανοποιητική δροσιά).
Φροντίστε τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού για να μη χάνεται πολύτιμη ενέργεια.
Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση και συντήρηση του κλιματιστικού – ο καθαρισμός των φίλτρων επιβάλλεται και για λόγους υγείας.
Για περισσότερες  πληροφορίες Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου τηλ.2651065178.

Δεν υπάρχουν σχόλια: