powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Στέφανος Φούσας: «Υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα»


Στο Δήμο Φιλιατών το Οδοιπορικό Υγείας

Στον ακριτικό Δήμο Φιλιατών φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας, με τον ε. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Δημάρχου, του Σ. Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής και του Διοικητή του Γ.Ν. Φιλιατών. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Βουλευτή κ. Β. Γιόγιακα, ιατρών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών,  ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Σπύρος Παππάς καλωσόρισε τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και με θέρμη τον παρουσίασε στο κοινό: «Ευχαριστούμε τον κ. Στέφανο Φούσα για την αποδοχή της πρόσκλησης. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο επιστήμονα που την τελευταία δεκαετία οργώνει κυριολεκτικά τη χώρα και την Ήπειρο. Τον απόλαυσα πριν από τρία χρόνια και ειλικρινά με εκπλήσσει κάθε φορά ο απλός τρόπος προσέγγισης κρίσιμων θεμάτων πρόληψης από τον καθηγητή». 
Την πολυσχιδή δράση του ομιλητή στην καρδιολογία και στην κοινωνία αλλά και την ανεξάντλητη ενεργητικότητά του υπογράμμισε ο κ. Παπαλαμπρακόπουλος Ανδρέας, τονίζοντας ότι «ο κ. Στέφανος Φούσας με την οργανωτικότητά του στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την αστείρευτη επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητά του τυγχάνει της ευρείας αποδοχής των Ελλήνων Καρδιολόγων». Ο Διοικητής του Γ.Ν. Φιλιατών κ. Σπύρος Δερδεμέζης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Οργανισμού και στα αποτελέσματά τους στην τοπική κοινωνία και ευχαρίστησε τον ε. Καθηγητή Καρδιολογίας για την παρουσία του στην πόλη. Ωστόσο, εκτός από την πρόληψη του εμφράγματος, του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και του εθισμού από το διαδίκτυο (με ομιλητή στο τελευταίο τον μεταπτυχιακό ερευνητή Σταύρου Σταύρο), η εκδήλωση περιλάμβανε και παρουσίαση τρόπων αξιοποίησης των γεωμορφολογικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ευθύνης του Δήμου Φιλιατών από τον κ. Γείτονα Ελευθέριο, Γενικό Διευθυντή των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, ο οποίος συμμετέχει στο οδοιπορικό υγείας με θέμα την Αλληλεγγύη. 
Ο ευαισθητοποιημένος σε θέματα ανάπτυξης της Ηπείρου κ. Στέφανος Φούσας παρουσίασε ως ζωντανό παράδειγμα νεανικής επιχειρηματικότητας τον κ. Μηνά Γκίκα, ιδιοκτήτη του  πρότυπου συσκευαστηρίου «Γκίκας Διονύσιος ΕΠΕ-Gikas Fruit Ltd» και εξήρε την προσπάθεια της επιχείρησης να συγκεντρώνει και να προωθεί το 25-30 % των εσπεριδοειδών του Νομού Θεσπρωτίας στις χώρες των Βαλκανίων, σε αντίθεση με το ελαιόλαδο και τις ελιές που στέλνονται στην Ιταλία για συσκευασία, καταλήγοντας ότι «υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα, αρκεί όλοι να αποφασίσουμε να την αδράξουμε».     

Δεν υπάρχουν σχόλια: