powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, προχθές (20-06-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμένα Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας 61χρονος και μία 47χρονη, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, προχθές το απόγευμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα χάλκινο ρομβοειδές αντικείμενο. 

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 61χρονου στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
χάλκινη κεφαλή που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο,
(12) χάλκινα νομίσματα διαφόρων διαμέτρων,
χάλκινο βραχιόλι,
χάλκινο εξάρτημα πόρπης,
χάλκινο εξάρτημα,
χάλκινο κρεμαστό κόσμημα και
(2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (74) γραμμαρίων.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα, μέρος των οποίων εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνει η σχετική πραγματογνωμοσύνη, για τον επακριβή προσδιορισμό και χαρακτηρισμό τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: