powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Ζώνη Προστασίας στη Δωδώνη

Η πρώτη στάση του κλιμακίου του υπ. Πολιτισμού έγινε την Παρασκευή στο δήμο Δωδώνης, όπου το απόγευμα επισκέφθηκαν ιερές μονές στην Αχλαδέα και το Ρωμανό ενώ το βράδυ συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Δωδώνης.
Θέμα μείζονος προτεραιότητας για τους κατοίκους και το δήμο Δωδώνης, οι τροποποιήσεις που ζητούν οι κάτοικοι στην Α’ ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου
Ο κ. Τασούλας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν διακριτικές αλλαγές στο ισχύον καθεστώς που θα δώσουν λογικές λύσεις, χωρίς όμως να υπονομεύουν τη φήμη του αρχαιολογικού χώρου. 

Από τη σύσκεψη δεν έλειψαν οι εντάσεις, με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να θυμάται την επεισοδιακή υποδοχή το 2010, όταν κάτοικοι πέταξαν εναντίον της ένα καφέ.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την ένταξη της Δωδώνης στην Unesco, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον προθάλαμο» και παράλληλα το πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών για τη δικτύωση των πέντε αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου.
Πρόκειται για πρωτοβουλίες με πολλαπλά οφέλη, οι οποίες θα προσδώσουν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης παγκόσμια εμβέλεια.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, οι αντιδήμαρχοι Δωδώνης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: