powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση παράνομης αρπαγής, ληστείας και απόπειρας εκβίασης σε βάρος εμπόρου προϊόντων καφέ



Ταυτοποιήθηκε ο 43χρονος ημεδαπός εγκέφαλος της υπόθεσης, ο 48χρονος δικηγόρος του και μία 43χρονη γυναίκα συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της απόπειρας εκβίασης, σε διάφορες μορφές συμμετοχής (αυτουργία, απλή και άμεση συνέργεια).
Προηγήθηκε καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, τον Ιούνιο του 2014, μετά από παρακίνηση της 43χρονης δράστιδας, μετέβη στην πόλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητήσει μαζί της τις λεπτομέρειες υποτιθέμενης μελλοντικής τους συνεργασίας.
Στο σημείο της συνάντησης (καφετέρια), προσήλθε και ο ιθύνων νους της υπόθεσης, ο οποίος με τη συνδρομή συνεργών του, κατακράτησε τον καταγγέλλοντα παρά τη θέληση του, αφαιρώντας παράλληλα το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το διαβατήριο, μία τσάντα που περιείχε ένα φορητό υπολογιστή, ένα ασύρματο χειριστήριο, κάρτες τραπέζης και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Επιπρόσθετα, με τη χρήση σωματικής βίας του επέβαλαν να υπογράψει μία αθεώρητη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία αποδεχόταν υποτιθέμενο χρέος, ύψους 5.000 ευρώ, προερχόμενο δήθεν από παλιότερη εμπορική συναλλαγή που είχε με τον δράστη. Μετά το πέρας αρκετών ωρών, οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον καταγγέλλοντα, οδηγώντας τον οδικώς, έκτος της πόλης των Ιωαννίνων.
Με τη μεσολάβηση 48χρονου δικηγόρου και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης επανήλθε και κατά το χρονικό διάστημα από 01-07-2014 έως 14-10-2014, απαιτούσε την τραπεζική κατάθεση χρημάτων, με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υποτιθέμενου χρέους.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα στο κατάστημα, όπου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός υπολογιστής του θύματος.
Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: