powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα από κοινού, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα



Συνελήφθησαν, σήμερα (11-10-2014) τα ξημερώματα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 33 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες, τρεις υπήκοοι Συρίας (ένας 22χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 18 και 21 ετών) και ένας 28χρονος υπήκοος Ιράκ.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά τέσσερις αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Κατά τον έλεγχο, οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν τέσσερις πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από έτερο αλλοδαπό, έναντι του χρηματικού ποσού των (1.600) ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές χθες (10-10-2014) από τα Ιωάννινα, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι διακινητές θα λάμβαναν ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκαν για τη λαθρομεταφορά
τέσσερις πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας
το χρηματικό ποσό των (645) ευρώ
δύο κινητά τηλέφωνα
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: