powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τη συνέχιση του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον"



Την εξασφάλιση κονδυλίων για την ένταξη νέων αιτήσεων από την Ήπειρο, στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον" είχε ζητήσει με έγγραφο που είχε στείλει τον περασμένο Ιούνιο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Η παρέμβαση είχε θετικό αποτέλεσμα καθώς ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, σε απάντησή του με ημερομηνία 1η Οκτωβρίου 2014, αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες προκειμένου όλες οι αιτήσεις να προχωρήσουν μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου.

Μεταξύ άλλων ο Γεν. Γραμματέας αναφέρει: "Τα διαθέσιμα κονδύλια για νέες εντάξεις στο Πρόγραμμα έχουν εξαντληθεί τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, με αποτέλεσμα οι νέες αιτήσεις των πολιτών να μην μπορούν να προχωρήσουν. 

Όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας μεριμνούν για την ομαλή μετάβαση του Προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και τη συνέχιση της επιτυχούς υλοποίησης του, προκειμένου όλες οι εκκρεμούσες αιτήσεις να προχωρήσουν και τελικά να υλοποιηθούν. Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη υπάρξει κατ' αρχήν, συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόκειται σύντομα να οριστικοποιηθεί, για ένταξη του νέου προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" στις εμπροσθοβαρείς δράσεις της Προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Συνεπώς στο προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξει και οριστική διευθέτηση του θέματος".

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: