powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η επίσκεψη του Ρώσικου Τηλεοπτικού Δικτύου TV Tsentr “TVC” στην Ιερά Μονή Σωσίνου

Η Μονή Σωσίνου στα μνημεία που θα προβληθούν…

Το ρώσικο κρατικό τηλεοπτικό συνεργείο με εκατομμύρια τηλεθεατές,   συνοδευμένο από εξειδικευμένη ομάδα πέντε ατόμων με επικεφαλής τον υπεύθυνο του γραφείου τουριστικής προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, η Η. Γκαρτζονίκα, τον Δημήτρη Γκαρτζονίκα και Χρήστο Χαλιγιάννη, ανέβηκαν και στον ιερό βράχο του Σώσινου.
  Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια προώθησης της περιοχής των Ιωαννίνων, με στόχο την διείσδυση στη Ρωσική αγορά, κατάφερε με τις ενέργειές της η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών.
  Αυτή τη φορά ο στόχος ήταν η ανάδειξη της μοναδικότητας των θρησκευτικών θησαυρών που διαθέτει η περιοχή, καθώς και οι ενδεικτικά επισκέψιμες προσκυνηματικές διαδρομές.
Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών το τηλεοπτικό συνεργείο του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TV Tsentr “TVC” της Ρωσίας, υπό την εποπτεία του Ρώσου ακόλουθου της πρεσβείας κ. Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, κινηματογράφησε ένα μέρος, από τους θησαυρούς της ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Το τηλεοπτικό συνεργείο κινηματογράφησε μεταξύ άλλων, την πόλη των Ιωαννίνων, το Κάστρο, τη Λίμνη και το Νησί, τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Ιωαννίνων (Αγίου Αθανασίου), Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων Αμφιθέας, Προφήτη Ηλία Ζίτσας, τις Μονές Φιλανθρωπινών, Α. Παντελεήμωνος, Παναγιάς Ελεούσας, Καστρίτσας, Αγίας Παρασκευής - Μονοδένδρι Ζαγορίου , Μολυβδοσκέπαστου, κ.α.
Η ρωσική αποστολή εντυπωσιάστηκε από τα ιδιαίτερα πολιτιστικά - θρησκευτικά στοιχεία , ‘θησαυρούς’ του τόπου της Ηπείρου, καθώς και από την ξεχωριστή φιλοξενία και μοναδικότητα του τοπίου. Κατά την αναχώρησή τους ο κ. Μαϊστρένκο εκ μέρους της αποστολής, ευχαρίστησε τον Δήμο Ιωαννιτών για την φιλοξενία και την αμέριστη βοήθεια που τους παρείχε καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα δεσμεύτηκε για την άμεση συνέχεια των δράσεων συνεργασίας που ξεκίνησαν με αφορμή το συγκεκριμένο αφιέρωμα, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της περιοχής Ιωαννίνων σαν έναν ιδιαίτερο και σημαντικό προορισμό για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: