powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Επανεξετάζεται ο φόρος ακινήτων – αγροτεμαχίων


Από μηδενική βάση επανεξετάζεται ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, που θα εφαρμοστεί από το 2014, με στόχο την είσπραξη περίπου 3,2 δισ. ευρώ, καθώς συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή, με αντικείμενο τη δημιουργία νέου πλαισίου και το σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων για την είσπραξη του φόρου.
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα θα πρέπει να έχει παραδώσει το πόρισμά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, προκειμένου η κυβέρνηση να είναι σε θέση κατά τις νέες διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν με την τρόικα το Σεπτέμβριο να παρουσιάσει ένα οριστικό και αξιόπιστο σχέδιο εφαρμογής του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.
Βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να αποφύγει την οποιαδήποτε εμπλοκή για το θέμα με τους εκπροσώπους των δανειστών, ειδικά όσον αφορά την απόδοση του μέτρου, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στους δημοσιονομικούς στόχους του 2014, που μπορεί να εγείρουν νέες απαιτήσεις από την τρόικα.
Μέχρι τότε, εξάλλου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων με τη φετινή υποβολή των εντύπων Ε9.
Επισημαίνεται ότι έργο της ανωτέρω 7μελούς επιτροπής, η οποία συγκροτείται με την υπ’ αριθμ. Δ6Α/1114155ΕΞ/17.7.2013 απόφαση του κ. Θεοχάρη, είναι:
α) Η δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
β) Η ανάλυση και η οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου φόρου.
γ) Ο σχεδιασμός δράσεων που είναι αναγκαίες για την εισπραξιμότητα του φόρου αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: