powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο για διάρρηξη σε σπίτι


Σε βάρος ενός εκ των δραστών εκκρεμούσε επιπρόσθετα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για ληστεία και οπλοφορία

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη γέφυρα Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου, από αστυνομικούς  του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου,  δύο αλλοδαποί,  υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 37 και 16 ετών), οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ αφού παραβίασαν με σιδερολοστό την κεντρική είσοδο σπιτιού στην Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου, αφαίρεσαν πλήθος αντικειμένων.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι δύο δράστες  διέρρηξαν σπίτι 70χρονου ημεδαπού στο χωριό Κάτω Λάβδανη, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν, αφού αναστάτωσαν όλους τους χώρους,  οικιακές συσκευές, γεωργικά εργαλεία, (79) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και διάφορα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα.
Αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου  εντόπισαν τους δράστες τα ξημερώματα της 14-07-2013 να κινούνται σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο ποτάμι «Κοσοβίτικος» και τους συνέλαβαν.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους δύο δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του 70χρονου.
Επισημαίνεται ότι ο 37χρονος αλλοδαπός κατά τη σύλληψή του έδωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας  ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια εκκρεμεί επιπλέον σε βάρος του ένταλμα σύλληψης  του Ανακριτή Αθηνών καθώς και καταδικαστική απόφαση για ληστεία και οπλοφορία.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: