powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δέκα μέρες οι Αστυνομικοί μας κυνηγούν τους Αλβανούς δραπέτες


Σύσκεψη Δένδια με Αστυνομικούς Διευθυντές της Ηπείρου

Για 10η μέρα συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι έρευνες των Αστυνομικών, οι οποίοι κυριολεκτικά χτενίζουν βουνά και κάμπους της Ηπείρου, αναζητώντας τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες των Τρικάλων, αφού εκτιμάται ότι ακόμη δεν έχουν περάσει τα σύνορα προς Αλβανία.
Αν και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή μας, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος τους, λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε!
Οι ελπίδες του απλού κόσμου ότι θα συλληφθούν μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν, ωστόσο οι Αστυνομικές Αρχές θεωρούν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι Αλβανοί κακοποιοί βρίσκονται ακόμη στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο ότι μπορεί να έχουν δικούς τους ανθρώπους κάπου εδώ στην Ήπειρο που καλά τους έχουν κρύψει και που τους ενημερώνουν για τις κινήσεις των αστυνομικών. Γι’ αυτό εξάλλου να περιμένουν ότι ίσως  χαλαρώσει ο αστυνομικός κλοιός, για να περάσουν πιο εύκολα στην Αλβανία. Οι έρευνες πάντως εστιάζονται κυρίως στα όρια των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απ’ όπου τις τελευταίες ημέρες, δεν περνάει… κουνούπι χωρίς να ελεγχθεί. Συνεχείς και αυξημένες είναι όμως οι περιπολίες αστυνομικών και σε ολόκληρη την Ήπειρο. Αστυνομικοί και άνδρες των ΕΚΑΜ πραγματοποιούν διαρκώς εφόδους και έρευνες σε στάνες, αποθήκες και καταφύγια σε ερημικές περιοχές και χωριά, όπως επίσης και σε σπίτια που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από κυκλώματα Αλβανών εμπόρων χασίς.

 Σύσκεψη στην Κέρκυρα
Στο μεταξύ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Κέρκυρα, υπό τον Υπ. Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και τη συμμετοχή του Γεν. Αστυνομικού Δ/ντή Ηπείρου Κ. Τρομπούκη, του Αστυνομικού Δ/ντή Ιωαννίνων Ανδρ. Παπιγκιώτη και του Αστυνομικού Δ/ντή Θεσπρωτίας Γ. Λελοβίτη, με μοναδικό θέμα την επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των επικίνδυνων Αλβανών δραπετών.
«Είναι ζήτημα εθνικής σημασίας η σύλληψη τους. Είναι θέμα αξιοπρέπειας πρώτα για την ίδια την ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Δένδιας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μέχρι σήμερα δράση της Αστυνομίας.
Και στην Αλβανία…
Καταζητούμενοι και στην Αλβανία είναι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, αφού σύμφωνα με την Αλβανική αστυνομία η συμμορία του Μάριαν Κόλα είχε εισβάλει μέχρι και στο σπίτι της κόρης του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, Αργκίτα Μαλτέζι. Όπως αναφέρει η Real News, το απίστευτο περιστατικό έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2005 και η κόρη του Αλβανού πολιτικού ήταν πολύ τυχερή, αφού επέστρεψε στο σπίτι της λίγο μετά τη διάρρηξη.

  ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: