powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ιόνια Οδός: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το Αντίρριο-Κλόκοβα


Πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα της Ιόνιας Οδού. Το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά και σεμνά, "κορδέλα" δόθηκε προς χρήση στους οδηγούς. Με την παράδοση αυτού του τμήματος, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα 102 χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Επιπλέον, η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Υπενθυμίζουμε πως σε κυκλοφορία βρίσκεται επίσης και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.
Το νέο τμήμα, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας. Στο εν λόγω τμήμα περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά όπως ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου, καθώς και η σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.
Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου , η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.


Το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα μήκους 6,5χλμ έμεινε πίσω κατασκευαστικά λόγω των ανεκπλήρωτων απαλλοτριώσεων κυρίως στην περιοχή της Ρίζας. Αυτό είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση των έργων. Αυτό που επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν και η ανάγκη χρόνου για τις απαραίτητες "προφορτίσεις" δηλαδή να γίνει η χωμάτωση και στρώση προκειμένου το οδόστρωμα να φτάσει στο απαιτούμενο ύψος και να μην υπάρχουν "βαθουλώματα" που θα επηρέαζαν την ποιότητα οδήγησης στον νέο αυτοκινητόδρομο.
Τα δύο τελευταία τμήματα που απομένουν είναι το Αμφιλοχία-Σελλάδες (αρχή Παράκαμψης Άρτας) και το Πέρδικα-Κοσμηρά (το βόρειο άκρο όπου συνδέεται η Ιόνια Οδός με την Εγνατία φτάνοντας στα Ιωάννινα) άκρα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: