powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Συναυλία WIM MERTENS ENSEMBLE στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης στις 29/7/2017



WIM MERTENS ENSEMBLE - ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
O σπουδαίος Βέλγος συνθέτης WΙΜ MΕRΤΕΝS επιστρέφει με 6μελές Εnsemble στην Πρέβεζα για μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιάσει την τελευταία του σύνθεση "Dust of Truths", μια ωδή αφιερωμένη στην αρχαία Νικόπολη.
Ο Μέρτενς εμπνεύστηκε το εν λόγω έργο από την Ελλάδα και τη μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο πριν από τρία χρόνια στο Μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη. Τι όμως οδήγησε το διάσημο συνθέτη να αφιερώσει ένα έργο του στη Νικόπολη και κατ’ επέκταση στην Πρέβεζα; Την απάντηση δίνει ο ίδιος. H διαπίστωση και πεποίθησή του ότι η ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. δεν ήταν απλά ένα κεφάλαιο σε Ρωμαϊκό εμφύλιο πόλεμο, αλλά η μάχη δύο κόσμων της Ρώμης και της Ελληνιστικής Αιγύπτου που η έκβασή της σημάδεψε τη ροή της Ιστορίας του παλιού και του νέου κόσμου και ειδικά ολόκληρης της Ευρώπης!
Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: "Earmarked", "Often a bird", "Struggle for pleasure", "Maximizing the Audience", "The belly of an architect", "No testament", "Close Cover" και πολλά άλλα.
Στις 30 Ιουλίου θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα στο Ηρώδειο καλεσμένος του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.
Την  εκδήλωση της Πρέβεζας διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.

Μια μεγάλη στιγμή για την Πρέβεζα.
WIM MERTENS ENSEMBLE
29 Ιουλίου 2017  - Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
Mέγας Χορηγός ΕUROBANK

Xορηγός αερομεταφορών AEGEAN

Δεν υπάρχουν σχόλια: