powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη στη Φοιτητική Εστία Ιωαννίνων


Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε χθες, Τρίτη 23 Μαΐου, την Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο λόφο Περιβλέπτου στα Γιάννενα και συναντήθηκε με τον διευθυντή της κ. Γεώργιο Τσώνη.
Ο κ. Τσώνης ενημέρωσε τον βουλευτή για τη λειτουργία και τα προβλήματα της εστίας και τον ξενάγησε στους χώρους της. Παράλληλα του επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες φοιτητικής στέγασης που έχει η πόλη των Ιωαννίνων και σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια οι αιτήσεις είναι πολύ περισσότερες από τα διαθέσιμα δωμάτια, γι αυτό και η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Η ξενάγηση στις υποδομές επιβεβαίωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστία λόγω της παλαιότητας του κτηρίου και της ελλιπούς συντήρησης, με τα σημαντικότερα από αυτά να εντοπίζονται σε απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, όπως η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής, η αντικατάσταση των μπόιλερ ζεστού νερού και η βελτίωση των υποδομών του εστιατορίου και της τραπεζαρίας, ζητήματα για τα οποία έχουν ενημερωθεί εγγράφως οι τεχνικές υπηρεσίες και η Διοίκηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Ταυτόχρονα αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η διαχρονική απαξίωση πολύτιμων για τα Γιάννενα υποδομών, όπως η κλειστή πισίνα μήκους 25 μέτρων που έχει στις εγκαταστάσεις της η Φοιτητική Εστία, η οποία παραμένει αναξιοποίητη και εγκαταλελειμμένη για περισσότερο από 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: