powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η αναπαράστασης της ανατίναξης του Κουγκίου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τίμησε με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις αναπαράστασης της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, βουλευτές, δήμαρχοι, οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σουλίου.
Από το Σούλι επέλεξε να απευθύνει έκκληση προς όλους τους λαούς της Ευρώπης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως η Ελλάδα λόγω της θέσης δεν υπερασπίζεται μόνο την εδαφική της ακεραιότητα και κυριαρχία, αλλά και τα σύνορα της Ε.Ε. και τόνισε πως οι εταίροι μας, αυτές τις κρίσιμες ώρες το δικό τους καθήκον. Ειδικότερα ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος υπογράμμισε:
«Τούτος ο λαός, δεν φυλάει μόνο την ιστορία του , φυλάει ακριβώς και τα ιερά και τα όσια της Ε.Ε. και τα ιδανικά για τα οποία δημιουργήθηκε.
Εμπνεόμενοι εμείς οι Έλληνες από τούτο τον τόπο , τους νεκρούς του, από το έπος του Σουλίου, εκπληρώνουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας και απέναντι στην ιστορία μας και απέναντι στο μέλλον που μας αναλογεί και απέναντι στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Αυτό οφείλουν να κατανοήσουν οι εταίροι μας οι οποίοι πρέπει να πράξουν ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες το δικό τους καθήκον, όχι μόνον απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρέπει να πράξουν τιμώντας την βασική αρχή της αλληλεγγύης, πάνω στην οποία θεμελιώνεται η Ε.Ε.
Αλλά οφείλει η Ε.Ε να πράξει έναντι της Ελλάδας αυτό και με βάση την ιστορία της και την προοπτική της , γιατί μόνο η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον αρχές ιδανικά και αξίες που σήμερα κινδυνεύουν, όπως είναι η ειρήνη , η Δικαιοσύνη, ο ανθρωπισμός.

Εκπληρώνοντας το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα αυτήν ώρα, όταν η Ελλάδα στην κυριολεξία υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού , οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρά να πράξουν το χρέος τους. Όχι μόνο απέναντι σ΄ ένα εταίρο όπως είναι η Ελλάδα αλλά απέναντι στην ίδια την προοπτική της Ε.Ε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: