powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων στα μέλη της (αδελφότητες και συλλόγους), για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους με τη ΔΟΥ, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

Τελευταία ημέρα τακτοποίησης η 31 Μαΐου 2017


Προς τις αδελφότητες και συλλόγους 
Στις 31 Μαΐου 2017, λήγει η προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ανακοίνωση
Όπως και άλλες φορές έχει τονιστεί (σχετική ανακοίνωση-εγκύκλιος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος προς τις Ομοσπονδίες, Αδελφότητες, Συλλόγους και Ενώσεις, μέλη της), η όλη νομοθεσία σε σχέση με την ερασιτεχνική συλλογικότητα, είναι εχθρική, καθώς δεν επιτρέπει και δεν εξυπηρετεί την ομαλή λειτουργία των φορέων μας. Το ίδιο εχθρική είναι η στάση της πολιτείας και απέναντι στις Αδελφότητες στις Ομοσπονδίες και άλλα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).
Έτσι, ακόμη και σήμερα, οι σύλλογοι της αποδημίας, αντιμετωπίζονται σαν φοροδιαφεύγουσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ή και κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.
Με το νόμο 4446/16 για την "… Οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών …", επήλθαν κάποιες σημαντικές αλλαγές ως προς τις φορολογικές εκκρεμότητες φυσικών και νομικών προσώπων. Επιγραμματικά οι πιο σημαντικές που σχετίζονται με τους συλλόγους μας:
Στη συγκεκριμένη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν φορολογούμενοι (και τα σωματεία μας) για τους οποίους έχει εκδοθεί ή θα εκδοθεί εντολή ελέγχου μέχρι τη λήξη της ρύθμισης (31.5.2017).
Στη ρύθμιση υπόκεινται δηλώσεις: φορολογίας εισοδήματος, Ε9, ΦΠΑ, τελών χαρτοσήμου, ειδικές φορολογίες (εκτός των τελών κυκλοφορίας), φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, φόρου ακίνητης περιουσίας, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων και κερδών από τυχερά παιχνίδια, καταστάσεις τιμολογίων πελατών και προμηθευτών, καθώς και δηλώσεις Μητρώου (ενάρξεις, μεταβολές, μετατάξεις, διακοπής εργασιών, ..).
Μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις αρχικές, τροποιητικές, ανακριβείς, ελλιπείς, μηδενικές ή χρεωστικές, ακόμη και παραγραμμένων χρήσεων.
Για να μην επιβληθούν τα πρόστιμα του ν. 4174/13, πρέπει στο πάνω μέρος της δήλωσης να γραφεί "Η ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 57 - 61 ΤΟΥ ν. 4446/16" και "ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΩ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 60 ΤΟΥ ν. 4446/16".
Για όσους συλλόγους δεν έχουν κάνει έναρξη στην Εφορία και δεν έχουν πάρει ΑΦΜ, σημειώνουμε:
Για την έναρξη είναι απαραίτητα: Καταστατικό δημοσιευμένο στο Πρωτοδικείο, Έδρα (δηλ. μισθωτήριο ή συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης, επικαιροποιημένο στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS,ή τη βεβαίωση της ΠΣΕ σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ, βλέπε συνημμένο) Δήλωση έναρξης εργασιών μη φυσικού προσώπου (Μ3) και σχέσεων φορολογούμενου (Μ7).
Μετά την έναρξη στην Εφορία, πρέπει να υποβάλλουμε τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και για τα προηγούμενα χρόνια.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Οι όποιες αλλαγές στις Αδελφότητές μας (Πρόεδρος, Γεν. Γραμματέας, διεύθυνση κ.α.), που δηλώνονται στην Εφορία, πρέπει να γίνονται μέσα σε 30 ημέρες,
διαφορετικά μας περιμένουν υψηλά πρόστιμα !!!
Όπως φαίνεται, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ και η προθεσμία λήγει στις 31 Μάη
 ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ και οι Φορείς μας δύσκολα θα καταφέρουν να τα πληρώσουν.
ΜΑΗΣ 2017
Για την έδρα των σωματείων
 Σύμφωνα με την  ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του 2016 «Τα σωματεία μέλη της ΠΣΕ, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιούν ως έδρα τους τα γραφεία της ΠΣΕ στην Αθήνα επί της οδού Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, εφόσον είναι ταμειακά ενήμερα, σύμφωνα με το σχετικό 5ο άρθρο του καταστατικού και τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ της ΠΣΕ, χωρίς άλλη υποχρέωση».
Συνεπώς τα σωματεία που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την έδρα της ΠΣΕ ως έδρα τους, υποβάλουν αίτηση στην ΠΣΕ με το κείμενο «…Παρακαλούμε να μας χορηγήσετε βεβαίωση ότι το σωματείο …….. (όνομα και τίτλος Σωματείου) έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς την ΠΣΕ (αρ. απόδειξης …) και σύμφωνα με την απόφαση της τακτικής ΓΣ του 2016 δύναται να χρησιμοποιεί ως έδρα του τα γραφεία της ΠΣΕ στην Αθήνα επί της οδού Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, χωρίς άλλη υποχρέωση…».

Την βεβαίωση αυτή θα χρησιμοποιήσετε αντί μισθωτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: