powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εντοπίσθηκε φυτεία κάνναβης στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας


Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα

Βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε αγρόκτημα (66) δενδρύλλια κάνναβης
Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο της διαρκούς και οργανωμένης δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και έρευνας, συνελήφθησαν χθες (29-05-2017) το πρωί, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίστηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 62χρονου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η οποία αποτελούνταν από -66- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 έως 1,45 μέτρων περίπου, τα οποία περιποιούνταν ο 20χρονος συλληφθείς.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Στο χώρο της φυτείας και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (320) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 62χρονος απασχολούσε παράνομα σε αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες τον 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε (475) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων λαθραίου καπνού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: