powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, στην Άρτα


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδεψε την κ. Λυδία Κονιόρδου, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά την επίσκεψή της στη γέφυρα της Πλάκας, τον Βυζαντινό Ναό της Παρηγορήτριας, το Μικρό Θέατρο, τον Ναό του Απόλλωνα, τη δυτική Νεκρόπολη της Αμβρακίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Τσίρκας δήλωσε τα εξής:
«Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην Άρτα αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για να ξεναγηθεί στα μνημεία της πόλης μας και να ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.
Η πόλη της Άρτας είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία Αμβρακία και τα σημάδια της αρχαίας πόλης είναι ορατά και συνυπάρχουν με τη σύγχρονη πόλη. Εντυπωσιακό είναι το Βυζαντινό παρελθόν της περιοχής, καθώς η Άρτα υπήρξε η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Δεκάδες βυζαντινοί ναοί - μοναδικοί στον κόσμο από αρχιτεκτονικής άποψης - και πλήθος μοναστηριών κοσμούν ολόκληρο τον νομό.
Ιδιαίτερα για τον βυζαντινό ναό της Παρηγορήτριας, η παρουσία της Υπουργού στην Άρτα υπογραμμίζει την έμπρακτη βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία του μνημείου και την ανάδειξή του.
Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύπτουν σε σχέση με το ανεκτίμητης αξίας πολιτιστικό περιβάλλον του τόπου μας, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε οι χώροι αυτοί να είναι ανοιχτοί και επισκέψιμοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη ενίσχυση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας με έκτακτο προσωπικό.

Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη. Τα μνημεία της Άρτας είναι χαραγμένα στη συλλογική μνήμη και συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και συνδέονται με την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Η προστασία και ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρο τον νομό της Άρτας και αφορούν όλες τις ιστορικές περιόδους, ενισχύει τον τουριστικό αναπροσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο πολιτιστικό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: