powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ιωάννινα: Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα, που διέπραττε κλοπές προϊόντων από σούπερ μάρκετ


Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 51, 56 και 38 ετών, μέλη της σπείρας

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κλοπιμαίων και τα χρηματικά ποσά των (9.710) ευρώ και (78.700) λεκ Αλβανίας, προερχόμενα από την εγκληματική τους δραστηριότητα
Η λεία τους περιλαμβάνει κυρίως οινοπνευματώδη ποτά και καλλυντικά, με στόχο τη μεταπώληση και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση τριμελούς εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών προϊόντων από σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 51, 56 και 38 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές (07-12-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε βάρος των προαναφερόμενων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών προϊόντων από σούπερ μάρκετ, με απώτερο στόχο τη μεταπώληση αυτών και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους, αποκόμισαν λεία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι οι δράστες, υποδυόμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν τμηματικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλο αριθμό οινοπνευματωδών ποτών από καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κλοπιμαία και ένα σπρέι πιπεριού ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης στο σπίτι του 56χρονου συλληφθέντα στην Κατερίνη καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήθος κλοπιμαίων (106 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής περιποίησης κ.λ.π.)
τα χρηματικά ποσά των (9.710) ευρώ και (78.700) λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπολοίπων αντικειμένων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο οχήματα των δραστών, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις των κατηγορουμένων ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: